АКТУАЛЬНО

У Гайдудорозькій митрополії (Угорщина) говорили про душпастирство українців

Четвер, 08 жовтня 2020, 12:27
7 жовтня в приміщенні митрополії угорської греко-католицької церкви в Дебрецені відбулася робоча зустріч о. Дам'яна Габорія, душпастиря для українців в Угорщині, з митрополитом Филипом Кочішем, о. Іштваном Шестаком, протосинкелом митрополії та економатом митрополії.

Під час зустрічі обговорювалося питання душпастирства українців в Угорщині. Було проаналізовано чотирирічну пасторальну роботу в церковній громаді Будапешта, обговорено виклики та проблеми, які постають перед українцями греко-католиками в Угорщині.

Отець Дам'ян розповів присутнім, що кожного року з України прибуває велика кількість людей у пошуках роботи, які поселяються у різних містах. З огляду на це виникла велика потреба українських шкіл.

У ході зустрічі душпастир представив потребу створення церковної фундації для підтримки релігійної діяльності.

Також було обговорено питання візиту владики Степана Суса, голови Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, до Угорщини та організаційні моменти, пов'язані з Євхаристійним конгресом в Угорщині, який має відбутися у Будапешті наступного року.

На завершення зустрічі владика Филип прийняв запрошення відвідати парафію Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті.

Пресслужба УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next