АКТУАЛЬНО

В єпархії Святого Йосафата в Пармі (США) відбулися священичі дні

Четвер, 07 квітня 2016, 12:26
Духовенство єпархії Святого Йосафата в Пармі взяло участь у щорічних священичих днях, які проходили 5-7 квітня 2016 року в Реколекційному центрі «Лойола» в м. Клінтон, штат Огайо (США).

Священичі дні проходили під проводом владики Богдана (Данила), в яких взяли участь священики, котрі душпастирюють в єпархії, що простягається від штату Огайо до штату Флорида. У перший день зібрання, після вступного привітання, владика Богдан мав презентацію щодо нових напрацювань програми «Жива парафія», членом робочої групи якої він є. Владика Богдан наголосив на важливості впровадження резолюцій програми в парафіяльному житті. Це, згідно зі словами єпарха, повинно бути зроблено найперше через усвідомлення дарів, які певна парафія має, після чого можна переходити до виконання розумних очікувань на основі дарів і потенціалу парафії.

У другий день зібрання, на додаток до участі в Архиєрейській Божественній Літургії та в деяких інших богослужіннях, духовенство провело час зранку та вечором, розглядаючи певні практичні та канонічні справи, які стосуються душпастирського служіння, що були представлені владикою Богданом; високопреподобним архимандритом Джорджем Епл’ярдом, протосинкелом єпархії; митрофорним протоєреєм Стефаном Паливодою, єпархіальним канцлером, економом та парохом церкви Святого Івана Хрестителя УГКЦ в м. Лорейн (штат Огайо); отцем Любомиром Жибаком, головою Єпархіального молодіжного комітету, головою Єпархіального відділу щодо захисту дітей та молоді, парохом церкви Пресвятої Тройці УГКЦ в м. Янгстаун та церкви Святої Анни УГКЦ в м. Остинтаун (штат Огайо); отцем Всеволодом Шевчуком, головою Єпархіального відділу з питань покликань, заступником єпархіального економа, парохом церкви Святого Духа УГКЦ в м. Акрон та церкви Святого Миколая в м. Кентон (штат Огайо); та паном Джоном Курі, керівником Єпархіального відділу управління ресурсами.

Того самого дня учасники священичих днів послухали дві презентації щодо милосердя, з особливим наголосом на святій тайні Покаяння, з нагоди Ювілейного року милосердя, представлені отцем Теодором Маршалом, священиком Клівлендської римо-католицької єпархії (штат Огайо), який має українсько-польські коріння. У своїх презентаціях о. Теодор намагався наголосити на тому, що якщо священик хоче бути добрим сповідником, він сам мусить бути добрим каяником. Навіть більше, кожен священик покликаний бути щиро доступним до сповіді, як також схоплювати та не відкидати благодать миті, тобто бути доступним до сповіді в момент, коли він її найменше очікує.

В останній день зібрання, після богослужіння Першого часу та сніданку, священнослужителі послухали презентацію владики Богдана щодо важливих аспектів душпастирського планування в єпархії. Завершилися священичі дні архиєрейською Божественною Літургією.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next