АКТУАЛЬНО

V єпархіальний з’їзд мирянського руху “Матері в молитві” провели у Чернівцях

Понеділок, 07 листопада 2016, 11:57
6 листопада владика Василь (Івасюк), Єпарх Коломийсько-Чернівецький, відвідав м. Чернівці, де відбувся V єпархіальний з’їзд мирянського руху “Матері в молитві”.

На святкову Літургію, яку очолив архиєрей, до храму Успіння Пресвятої Богородиці приїхало близько півтори тисячі матерів з території цілої єпархії.

Єпископ розпочав Службу Божу у співслужінні з синкелом Буковинським о. Валерієм Сиротюком, духівником Чернівецької спільноти “Матері в молитві” о. Русланом Боровим, о. Ігорем Филипівим та настоятелем Базиліки о. Анатолієм Шпаком.

У проповіді владика Василь наголосив: «Слово “мама” прекрасне будь-якою мовою. Мати в кожного найкраща. Вона є ідеалом доброти, чесності, любові та людяності. Слово її – неначе криця: тверде й непохитне, лагідне, веселе і тепле.

У житті кожного буває мить, коли так не вистачає рідної, мудрої, доброї і справедливої мами. Саме тоді її слова стають рятівними для дитини, немов краплини живої води, що падають на суху і пожовклу від спеки траву-мураву. Саме тоді й усвідомлюєш, що без матері ти ніхто і, відкидаючи гордість, самолюбство, біжиш вимолити прощення за спричинений біль. Добре, коли ще не запізно…»

По закінченню Літургії всі спільно перед чудотворною іконою Буковинської Богородиці помолилися молитву «Богородице Діво», за розвиток даних спільнот, закінчення війни та добре виховання дітей, адже як відомо “молитва і любов матерів змінює світ”.

Також архиєрей освятив для присутніх пам’ятні хрестики та здійснив обряд мирування. У цей час матері безперестанно співали пісні та молилися.

Далі відбулася перекуска “маминим борщем”, після якої в приміщенні Вірменської Католицької Церкви східного обряду Святих апостолів Петра та Павла відбулася урочиста академія, де присутні насолоджувалися органною музикою, а також мали змогу почути науки о. Руслана Борового та свідчення зцілень після молитов біля Буковинської Богородиці - “Надії Безнадійних”.

На завершення всі зробили спільну фотографію біля храму Петра та Павла.

Микола Мотрук, прес-секретар 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next