АКТУАЛЬНО

В єпархії Святого Йосафата в Пармі (США) провели щорічний З’їзд молоді та вівтарних дружинників

П'ятниця, 19 червня 2015, 13:59
Понад 90 молодих людей, юних дорослих лідерів, волонтерів і духовенства з єпархїї Св. Йосафата УГКЦ у Пармі взяли участь у щорічному З’їзді молоді та вітарних дружинників, який відбувся 17–18 червня в католицькому реколекційному центрі «Гілмері» у м. Кораополіс (штат Пенсільванія, США).

Темою цьогорічного з’їзду було «Запрошення до зустрічі із живим Христом» у відповідь на ініціативу Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом». Учасники щиросердечно вітали особливого гостя цьогорічного зібрання – владику Богдана (Данила), нового правлячого архиєрея єпархії Св. Йосафата в Пармі, який був тут основним доповідачем.

З’їзд, організований єпархіальним комітетом у справах молоді під керівництвом о. Любомира Жибака, співголови комітету та пароха церкви Пресвятої Трійці УГКЦ у м. Янгстаун (штат Огайо) та церкви Св. Анни УГКЦ у м. Остинтаун (штат Огайо) і членів комітету д-на Мирона Шпака, піддиякона Йосифа Заперника, п. Йосифа Лівого й п. Михайла Лівого, дав можливість молоді зустрітися з живим Христом через молитву, навчання й ігри в дусі віри Української Греко-Католицької Церкви та братерства.

У живій та інтерактивній презентації владика Богдан запросив єпархіальну молодь бути радісними і сміливими свідками живого Христа у своїх парафіях. «Ви, молодь нашої єпархії, – невід’ємна частина живої парафії як місця зустрічі з живим Христом. Ваше життя та служіння в парафіяльній громаді підносить велич Бога ближче до кожного, з ким ви зустрічаєтеся. Нехай ваше життя і служіння завжди буде неповторною іконою Ісуса Христа», – зазначив архиєрей. Після презентації молодь подарувала владиці Богданові полотно з барвистими відбитками рук всіх учасників з’їзду під назвою «Пліч-о-пліч наша єпархія зростає».

Багато часу було приділено молитві. Владика Богдан очолив Архиєрейську Божественну Літургію, в якій взяли участь учасники. Молодь дуже гарно співала Часи та Вечірню. Диякон Тревор Фернандес із церкви Св. Михаїла УГКЦ у м. Росфорд (штат Огайо) провів іспит сумління в межах підготовки до святого таїнства покаяння. Владика Богдан і чимало священиків були доступні для сповіді.

Учасники також мали можливість взяти участь у духовних конференціях, які провели о. Джейсон Шарон, парох церкви Пресвятої Трійці УГКЦ в м. Карнегі (штат Пенсільванія), та д-н Олександр Вробліцький з церкви Св. Івана Хрестителя УГКЦ, який на сьогодні працює директором Управління університетського капеланства (Секретаріат щодо розвитку лідерства) римо-католицької дієцезії Піттсбурга. Отець Джейсон та диякон Олександр зосередилися у презентаціях на особистій зустрічі з Христом та важливості будування дружніх стосунків у межах церковної громади. Піддиякон Павло Абернаті, директор «ФОКУС-Піттсбург» – національної православної організації розвитку людини, представив динамічну та привабливу презентацію, яка пояснила специфіку служіння вбогим та безпритульним, як і важливість місіонерського духу. Молодь підготувала гігієнічні набори, які пожертвували різні парафії, для «ФОКУС-Піттсбург».

Пан Андрій Вирста, тесляр, говорив із молоддю про зустріч Христа в повсякденному житті та різних професіях. Також «молодшим» учасникам (віком від 8 до 12 років) була організована програма, яка акцентувала увагу на служінні та літургійному житті й молитві.

Під час з’їзду молодь мала можливість займатися спортом, пізнати краще один одного та позмагатися під час гри «Хто хоче стати мільйонером (релігійний аспект)». Ця гра розроблена для того, щоб перевірити знання молоді з Катехизму і заохочувати дізнаватися більше про свою віру.

Цьогорічний з’їзд молоді та вівтарних дружинників був чудовою молитовною подією для єпархіальної молоді. Наступний запланований на 15–16 червня 2016 р.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next