АКТУАЛЬНО

В єпархії Святого Йосафата в Пармі (США) відбулися реколекції для духовенства

Середа, 29 жовтня 2014, 10:37
21-24 жовтня 2014 року в реколекційному центрі «Витанія» римо-католицької дієцезії Санкт Петербурга в м. Лац, штат Флорида (США), відбулися щорічні реколекції для духовенства єпархії Святого Йосафата в Пармі УГКЦ.

Головним реколектантом цього року став о. Майкл Купер, ТІ, професор Університету св. Лева, що в м. Сент Ліо, штат Флорида. У своїх духовних науках о. Майкл наголошував на важливості для християн, за прикладом Христа, сприймати своїх ближніх такими, як вони є, не осуджуючи нікого, але навпаки, стараючись бути оливою для ран тих людей, які потребують зцілення.

Особливу увагу було відведено вмінню прощати ближнім з усього серця: о. Майкл навів приклад одного єврейського чоловіка з часів Другої світової війни, родину якого було розстріляно в нього на очах в одному з концентраційних таборів Європи, а саме спроможність цього чоловіка за допомогою Божої благодаті пробачити нацистам ці важкі злодіяння одразу після того, як ці злочини були скоєні. Реколектант рівно ж наголосив на важливості для християн не отруювати свою душу гріховними вчинками, але старатися бути носіями правдивої радості та миру, які походять від воскреслого Господа.

Крім єпархіальних священиків, на реколекціях також були: Апостольський адміністратор єпархії владика Іван (Бура) та новообраний правлячий архиєрей єпархії владика-номінант Богдан (Данило). Протосинкел єпархії митрофорний протоєрей Джордж Епл’ярд на закінчення реколекцій подякув владиці Іванові від імені всього духовенства за його ревний п’ятирічний труд на благо єпархії та побажав архиєреєві щедрих Божих благодатей в його подальшому єпископському служінні. Отець Джордж рівно ж щиро привітав владику-номінанта Богдана з нагоди обрання його правлячим архиєреєм єпархії та побажав йому всіх Божих ласк в його новому служінні Церкві.

Опісля владика Іван звернувся до духовенства зі словом та уділив мирування всім учасникам реколекцій.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next