АКТУАЛЬНО

В єпархії Святого Йосафата в Пармі (США) відбулися священичі дні

Четвер, 27 квітня 2017, 09:13
Духовенство єпархії Святого Йосафата в Пармі взяло участь у щорічних священичих днях, які проходили 25-27 квітня 2017 року в готелі «Дейз Інн» м. Річфілд, штат Огайо (США).

Священичі дні проходили під проводом владики Богдана (Данила), Єпарха Пармського. У зустрічі взяли участь священики, які душпастирюють в єпархії, що простягається від штату Огайо до штату Флорида.

У перший день зібрання, після вступного привітання, владика Богдан мав презентацію щодо пасторального планування на 2017 рік та поточного Року дияконії в Українській Греко-Католицькій Церкві. Архиєрей рівно ж представив духовенству статистику єпархії, як також розповів про поточний стан справ програми «Жива парафія». Присутні священики взяли участь у жвавих дискусіях щодо парафіяльного душпастирства.

На другий день конференції, після Архиєрейської Божественної Літургії та інших богослужінь, духовенство заслухало презентацію протоієрея Петра Васла, каноніста Філадельфійської архиєпархії УГКЦ, щодо шлюбних диспенсацій і процесу анулювання. Крім того, о. Володимир Грицюк, парох церкви Покрови Пресвятої Богородиці м. Солон, штат Огайо, поділився з духовенством практичними аспектами дошлюбних зустрічей з парами.

В останній день зібрання, після богослужіння Першого часу та сніданку, духовенство послухало презентації на різні теми, представлені митрофорним протоієреєм Стефаном Паливодою, єпархіальним канцлером, економом та парохом церкви Святого Івана Хрестителя УГКЦ м. Лорейн (штат Огайо); отцем Любомиром Жибаком, головою єпархіального Відділу праці з дітьми та молоддю, головою єпархіального Відділу захисту дітей та молоді та парохом церкви Пресвятої Тройці УГКЦ в м. Янгстаун та церкви Святої Анни УГКЦ в м. Остинтаун (штат Огайо); отцем Всеволодом Шевчуком, головою Єпархіального відділу з питань покликань, заступником єпархіального економа та парохом церкви Святого Духа УГКЦ в м. Акрон та церкви Святого Миколая в м. Кентон (штат Огайо); та паном Джоном Курі, керівником єпархіального Відділу управління ресурсами.

Цьогорічні священичі дні завершилися Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Богдан (Данило) у співслужінні з присутнім духовенством.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next