АКТУАЛЬНО

В єпархії Святого Йосафата в Пармі (США) відбувся Єпархіальний молодіжний день

П'ятниця, 25 червня 2021, 12:35
Молодь, молодіжні лідери, волонтери і духовенство єпархії Святого Йосафата УГКЦ у Пармі взяли участь в Єпархіальному молодіжному дні, який відбувся у суботу, 19 червня 2021 року, в «Брейкнек Кемпграунд» від «Чізмен Фарм» у м. Портерсвіл, штат Пенсильванія, США.

Темою цьогорічного заходу була «Радість у Господі», на основі стиха із книги Псалмів: «Цей день учинив Господь, радіймо й веселімся в ньому!». Молодіжний захід, який відбувся під проводом владики Богдана Данила, правлячого архиєрея єпархії Святого Йосафата в Пармі, був організований Єпархіальним молодіжним комітетом (ЄМК) під керівництвом о. Любомира Жибака, голови комітету та пароха церкви Пресвятої Трійці УГКЦ у м. Янгстаун та церкви Святої Анни УГКЦ у м. Остинтаун (штат Огайо). До комітету також входили: Йосиф Лівий із церкви Святого Івана Хрестителя УГКЦ у м. Піттсбург (штат Пенсильванія) та п. Михайло Лівий з церкви Святого Андрея УГКЦ у м. Парма (штат Огайо), які були координаторами заходу та яким допомагали диякон Мирон Шпак з церкви Пресвятої Трійці УГКЦ в м. Карнегі (штат Пенсильванія), Вікторія Фрід з церкви Святих Петра і Павла УГКЦ в м. Ембрідж (штат Пенсильванія) та Олена Корендій з церкви Покрову Пресвятої Богородиці в м. Пармі (штат Огайо). Це надало можливість молоді отримати повчальний досвід у дусі віри та спілкування Української Греко-Католицької Церкви.

Учасників Єпархіального молодіжного дня зустріли теплою гостинністю з боку родини Чізмен. «Брейкнек Кемпграунд» від «Чізмен Фарм» розташований біля штатного парку «МакКоннелс Міл» та включає в собі прості дерев’янні будиночки та хатини на схилах пагорбів, стежки, прекрасні види та мальовничий струмок.

Одноденний захід розпочався привітанням та орієнтацією, проведеними Михайлом Лівим та Йосифом Лівим, після чого відбулося богослужіння Третього часу, яке очолив владика Богдан Данило. Згодом учасники взяли участь просто неба у веселій та захопливій грі «Скевенджер Хант», після чого відбувся смачний обід. Після трапези о. Іван Чировський з єпархії Святого Йосафата виступив із натхненною та захопливою презентацією про гріховність та Боже милосердя, що учасники зустріли уважно та завзято. Під час заходу також був проведений о. Іваном Чировським іспит сумління, після чого була можливість приступити до сповіді, доступність якої була надана з боку владики Богдана Данила, о. Івана Чировського, о. Ігоря Гогоші, пароха церкви Святого Юрія УГКЦ в м. Пітсбурзі (штат Пенсильванія) та церкви Святого Івана Хрестителя УГКЦ в м. Маккіс-Рокс (штат Пенсільванія), о. Всеволода Шевчука, пароха церкви Святого Духа УГКЦ в м. Акроні (штат Огайо) та церкви Покрову Пресвятої Богородиці УГКЦ в м. Солоні (штат Огайо), як також о. Дугласа Лоранса, пароха церкви Святого архангела Михаїла УГКЦ в м. Ліндорі (штат Пенсильванія). Після сповіді учасники взяли участь у Вечірній, яку очолив о. Іван Чировський, після чого відбулася смачна вечеря з піцою, яка завершила захід цього року.

Під час Єпархіального молодіжного дня учасники також взяли участь у проєкті, який координували Тереза Ліва та Френсіс Ліпіан-Ліва з церкви Святого Івана Хрестителя УГКЦ у м. Пітсбурзі, під час якого молодь підготувала картки для деяких літніх людей в єпархії, що містили натхненні слова. Протягом дня молодь також насолоджувалася грою в американський футбол надворі. Анна Оріті з церкви Святого Андрія УГКЦ в м. Пармі також допомогла у проведенні заходу.

Цьогорічний Єпархіальний молодіжний день став чудовою, молитовною та захопливою подією для молоді єпархії. Наступний молодіжний єпархіальний захід – Осінні молодіжні реколекції – запланований на 9-10 жовтня 2021 року в Таборі та конференц-центрі «Крестфілд» в м. Сліппері Рок (штат Пенсильванія).

Єпархія Святого Йосафата в Пармі УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next