АКТУАЛЬНО

У Карітасі вперше офіційно працевлаштували мусульманина

Четвер, 06 серпня 2015, 19:45
Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії продовжує активно допомагати внутрішньо переміщеним особам. Вже більше як рік переселенці зі Сходу та Криму, котрі були змушені покинути рідні домівки та приїхати у Дрогобич, отримують як і моральну, так і матеріальну допомогу від нашої організації. Нещодавно одним із важливих кроків для команди Карітасу була підтримка проекту «ПРО ОН», котра надала можливості дванадцятьом біженцям отримати офіційну роботу в місцевому Карітасі.

Амет Бекіров – перший в історії Карітасу працівник мусульманського віросповідання, сьогодні вже перебуває не в статусі вимушеного переселенця з окупованої землі Криму, а офіційний менеджер проектів.

«Дуже дякую Карітасу за довіру. Тепер у мене є ціла історія, бо спочатку Карітас допоміг мені, а тепер вже я допомагаю Карітасу! Найголовніше, що в нас була дуже сильна психологічна підтримка. Мені надзвичайно приємно, що сьогодні я є частиною великої та амбітної команди цього благодійного фонду. Одні з кращих враження, які я отримав тут у цьому місті і цій організації», – ділиться своїми думками Амет, тепер уже повноправний працівник БФ «Карітас СДЄ».

Додамо, що разом з Аметом працює і його дружина Діляра, котра є фахівцем у своїй справі та сьогодні також допомагає писати міжнародні проекти. Сама ж жінка каже: «Першим, хто простягнув нам руку допомоги в скрутну хвилину, був Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Він прихистив нас у своїх стінах, надавши нам окрему кімнату і всі умови для проживання. Карітас всіляко підтримує нас протягом усього часу. Надає нам не тільки матеріальну та фінансову допомогу, а й психологічну підтримку».

У команду з двома кримськими татарами прийняли ще одну жінку, біженку з Краматорська, колишню мешканку Дрогобича.

«Я виїхала на Схід 12 років тому, бо вийшла там заміж. У зв’язку з бойовими діями моя родина була вимушена покинути все і приїхати знову в рідне місто, де майже нічого вже не було, бо все нажите ми з чоловіком залишили в Краматорську. Добре, що є Карітас. Він робить неймовірну роботу, допомагає потребуючим, а відтепер надає місце праці людям, які постраждали від війни на Сході», – говорить Оксана Осадча, яка сьогодні може офіційно представити свій статус як менеджер проектів у БФ «Карітас СДЄ».

 

Інформаційна служба «Карітас СДЄ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next