АКТУАЛЬНО

У катедральному соборі Святого священномученика Йосафата УГКЦ в Пармі (США) відбулася великопісна місія

П'ятниця, 27 березня 2015, 06:42
21-25 березня 2015 року в катедральному соборі Святого священномученика Йосафата в Пармі, штат Огайо (США), проходила великопісна місія, яку цього року провів для парафіян о. Любомир Жибак, адміністратор парафії Пресвятої Тройці в м. Янгстаун, штат Огайо, та парафії Святої Анни в м. Остинтаун, штат Огайо.

Крім мирян, ву місії також взяв участь владика Богдан (Данило), Єпископ єпархії Святого Йосафата в Пармі; владика Роберт (Москаль), Єпископ-емерит єпархії Святого Йосафата в Пармі; митрофорний протоєрей Іван Ставінський, вислужений священик-емерит єпархії Святого Йосафата; о. Богдан Барицький, сотрудник катедрального собору Святого священномученика Йосафата; о. Михайло Кулик, священик єпархії Святого Йосафата; архидиякон Єфрем Смолило з катедрального собору Святого священномученика Йосафата та декілька богопосвячених осіб.

У місійних науках о. Любомир зосередився на трьох аспектах християнського життя: прощенні, послуху та вірі. Стосовно прощення, місіонер наголосив на важливості пробачати так, як це робить Господь Бог, а саме, коли Бог пробачає провини, Він їх забуває.

Щодо другого аспекту, то о. Любомир наголосив на послуху Бога-Сина стосовно Бога-Отця та Пречистої Діви Марії супроти Бога як основоположних дій у спасінні людства, а отже на важливості послуху християнина Богові в його щоденному житті – послуху, який не обмежує волю людини, а, навпаки, робить її свободу правдивою та довершеною.

І стосовно віри проповідник акцентував на важливості для християнина цілковито віддатися у всемилостиві руки Господеві так, як це вчинила Пресвята Богородиця, празник Благовіщення якої катедральна парафія відсвяткувала 25 березня за новим календарем, дозволивши Богові провадити його Своєю життєдайною дорогою спасіння, та пильно вважати, щоб не впасти у пастку сучасної агностичної теорії – теорії, яка відкидає можливість доказу існування чи неіснування Бога (вона є популярною зараз у західному світі).

На додаток до Святих Літургій та інших богослужінь вірні також мали нагоду під час місії примиритися з Господом у святому таїнстві Покаяння.

На закінчення наук о. Богдан Барицький щиро подякував о. Любомирові за згоду провести цьогорічну великопісну місію в катедральному соборі та висловив сподівання, що о. Любомир ще не один раз зможе звернутися в майбутньому з духовним словом до парафіян собору.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next