АКТУАЛЬНО

У катехитичному центрі Київської архиєпархії вперше відбувся захист бакалаврських робіт

П'ятниця, 17 червня 2016, 12:51
16 червня 2016 року в Києві, у катехитичному центрі Київської архиєпархії, вперше відбувся захист бакалаврських робіт.

Як розповів голова Катехитичної комісії Київської архиєпархії о. Петро Жук, чотири роки поспіль згадана комісія спільно з Катехитично-педагогічним інститутом Українського католицького університету організовує в Києві курси для катехитів: «До цього часу наші катехити студіювали тільки в Катехитичному інституті у Львові. Ми помітили, що багато охочих студентів, особливо заміжніх жінок, не могли приєднатися до цього навчання, бо виховували своїх дітей. Через це їм було важко покидати дім і їхати на курси до Львова. Саме тому було вирішено відкрити катехитичні курси в Києві», - зазначив він.

Священик також згадав, що перші катехитичні курси в Києві налічували біля 60 слухачів. По завершенні трирічної програми вони отримали також відповідні сертифікати. Найкращим випускникам тоді було запропоновано продовжувати студії: «Сьогодні п'ятнадцять таких студентів захищали свої перші бакалаврські роботи з катехитики», - наголосив о. Петро.

Зазначимо, що в екзаменаційні комісії були: о. д-р. Богдан Тимчишин, голова Митрополичої комісії у справах родини; о. Петро Жук, голова Катехитичної комісії Київської архиєпархії та ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії; а також Уляна Грех, працівник Катехитично-педагогічного інституту, та викладачі КТДС.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next