АКТУАЛЬНО

В Католицькому ліцеї в Івано-Франківську проводять арттерапію для вимушено переселених дітей

Понеділок, 14 березня 2022, 17:22
Як відомо, всі адміністративні будинки Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ сьогодні активно приймають вимушено переселених осіб.
Зображення 1 / 14 Використовуйте клавіші для перегляду

Тож уже близько сотні вимушено переселених людей, які покинули свої домівки, отримали прихисток у Католицькому ліцеї святого Василія Великого. Одні з переселенців проявили цікаву ініціативу та розпочали проводити для дітей та їхніх батьків музичну та арттерапію, що допомагає впоратися з труднощами.

Волонтерки розповіли, що воєнні дії спонукали їх влаштувати цікаві заняття для всіх, хто проживає в ліцеї. З допомогою та підтримкою помічників та досвідчених організаторів заняття проводитимуть на постійній основі.

«Уже кілька днів ми проводимо творчі терапії, роздаємо листівки з нагадуванням і бачимо усмішки батьків та захоплені очі дітей. Вони – активні та на питання про їхні мрії відповідають тільки одне: «Хочемо миру!» – розповіли організатори.

За словами ініціаторів, волонтерки Вікторія та Діана є професійними викладачами музики та образотворчого мистецтва. Самі вони теж прибули з територій, де активно відбуваються військові дії – Чернігова, Дніпропетровська, Донецька та Києва.

Викладачі поспілкувалися з переселенцями та вирішили, окрім терапії, розробити для дітей та батьків квест по Католицькому ліцею, також організувати фітнес, руханки, естафети.

Батьки вдячні за подібну активність, оскільки їхні діти мають змогу проводити час з користю та більше прислухатися до своїх почуттів та емоцій. Арттерапія дозволяє легше пережити період адаптації та спробувати змінити напрям думок.

Департамент інформації Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next