АКТУАЛЬНО

У Києві стартувала Школа соціальних інженерів

Четвер, 30 березня 2017, 12:16
18-19 березня 2017 року в м. Києві стартувала Social Engineer School – Школа соціальних інженерів – новий проект Комісії УГКЦ "Справедливість і мир" у співпраці із Українською соціальною академією.

Метою Школи є підтримка сталого розвитку громадянського суспільства шляхом навчання та підвищення компетентності громадських лідерів і менеджерів неприбуткового сектору України.

Школа соціальних інженерів є відповіддю Комісії на потребу суспільства і держави в громадянській політиці управління соціокультурними процесами задля досягнення гармонійних і результативних суспільних відносин та розвитку громадянських компетентностей в Україні.

Програма Школи розрахована на всіх охочих запустити громадський проект, розпочати кар’єру у сфері менеджменту неприбуткового сектору та здобути інструменти з просування вже наявного проекту.

Для участі в програмі на конкурсній основі було відібрано 18 представників громадських організацій, студентів і громадських активістів з-поміж понад 60 осіб. Учасники Школи вже реалізовують наступні проекти:

· Inducto (Громадський офіс євроінтергації) – платформа моніторингу імплементації Договору про асоціацію між Україною та ЄС;

· Академія комунікації – платформа для розвитку дітей дошкільного віку;

· Med San Aidar – проект із допомоги постраждалим під час війни військовослужбовцям;

· Допоможемо разом – проект з арт-терапії для демобілізованих військовослужбовців;

· Правова допомога – волонтерська програма правового захисту, спрямована на людей, які не мають матеріального ресурсу на оплату юридичних послуг.

Також на стадії розроблення проектних ідей перебувають: «ЕкоФерма» – проектна ідея з екологічного підприємництва, «Урбан.in.ua» – проектна ідея з розробки онлайн-платформи для малих міст України; «Empаthy: Ideаs Lаb» – проектна ідея з курс тренінгів та симуляційних ігор для молоді.

Програма школи передбачає:

- трансформації ідей учасників у проект – розробка та робота над подальшою імплементацією ідеї в успішний проект;

- менторство – поради та консультації найкращих вітчизняних та зарубіжних фахівців громадського сектору;

- грант на проект – кращий учасник отримає грант на реалізацію свого проекту;

- стажування в Європі – краща проектна команда пройде стажування у Німеччині та Хорватії, де дізнається про європейський досвід управління громадським сектором.

Протягом десяти модулів Школи соціальних інженерів учасники за допомогою українських та іноземних експертів і практиків отримають практичний досвід управління організаціями та соціальними проектами, вирішення соціальних проблем та досягнення ефективних результатів у громадському секторі України.

Дана програма реалізовується за сприяння та підтримки Starkmacher.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next