АКТУАЛЬНО

У Києві говорили про діяльність Мальтійського ордену

Середа, 06 квітня 2016, 14:08
5 квітня 2016 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася конференція «Мальтійський орден і Україна: історія, сьогодення, перспективи».

З цієї нагоди в Україну з офіційним візитом прибув Великий канцлер Суверенного мальтійського ордену Альберт фон Бозелагер. У заході також взяли участь: Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир, Апостольський нунцій в Україні Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті, Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ владика Богдан (Дзюрах), посол Італії в Україні Фабріціо Романо.

Під час конференції представники Суверенної Мальтійської держави розповіли про свою тисячолітню харитативну діяльність. При цьому значну увагу було присвячено двадцятип’ятирічній діяльності Мальтійського ордену в Україні. Відтак зазначили, що з 1990 року в Україні розвинуто різні проекти Мальтійської служби допомоги, серед яких вирізняються «Благодійна кухня» та «Святий Миколай іде до сиріт», а також реабілітація переселених осіб зі Сходу України та догляд за бійцями в госпіталі Ірпеня.

Зазначимо, що Суверенний військовий орден госпітальєрів святого Івана Єрусалимського, лицарів Родосу і Мальти є найменшою суверенною державою із власною конституцією та громадянством.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next