АКТУАЛЬНО

В Києві презентували нове видання про Патріарха Йосифа Сліпого

Понеділок, 28 вересня 2015, 11:37
25 вересня на базі Києво-Могилянської академії відбулася перша презентація книги Ярослава Пелікана «Ісповідник між Сходом і Заходом. Портрет українського кардинала Йосифа Сліпого». Захід пройшов в рамках XV міжнародних богословських Успенських читань з теми «Правда. Пам’ять. Примирення».

Презентацію вів директор Центру Європейських гуманітарних досліджень Національного університету «Києво-Могилянська академія» та науково-видавничого об'єднання «Дух і Літера», головний редактор часопису «Дух і Літера» проф. Костянтин Сіґов. Серед доповідачів заходу були: д-р Ірина Іванкович, перекладач книги, Екзекутивний директор Релігійного товариства українців-католиків «Свята Софія» в Америці (ТСС А); о. Марко Ярослав Семеген, автор післямови, Президент ТСС в Римі; д-р Михайло Перун, директор видавництва «АРТОС». Кожен із промовців зупинився на окремому аспекті публікації. Так, І. Іванкович розповіла про передісторію видання, провела огляд книни та поділилася спостереженнями щодо процесу перекладу. Отець Марко Семеген ґрунтовно проаналізував багатогранність Пеліканового наративу та підкреслив об’єктивність його праці. М. Перун з’ясував комінукативну семіотику книги. З коротким словом до присутніх звернувся Преосвященний Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київський, який підкреслив силу духа та людяність слуги Божого Патріярха Йосифа Сліпого (1982-1984). Він зокрема зазначив: «Людина слабка духом не могла витримати наругу 18-літнього ув’язнення. Патріарх вистояв тому, що сприймав ці знущання як наругу над своєю Церквою і народом».

Нагадаємо, що книга «Ісповідник між Сходом і Заходом. Портрет українського кардинала Йосифа Сліпого» побачила світ до 70-ї річниці арешту та ув’язнення слуги Божого. Пелікан розповідає історію Патріарха Йосифа Сліпого та Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ). Видання здійснено за ініціативи та підтримки Релігійного товариства «Свята Софія».

Ірина Іванкович

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next