АКТУАЛЬНО

В Києві проходить Національний конгрес з паліативної допомоги

П'ятниця, 02 жовтня 2015, 11:21
1-2 жовтня проходить Національний конгрес з паліативної допомоги, організаторами якого є ВГО «Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги».

На Конгрес зібралися не лише медичні працівники, а й представники органів влади, керівники лікувальних закладів, установ соціального захисту, які опікуються питаннями допомоги невиліковним хворим та їх родинам, науковці, представники громадських організацій, духовенства. Чисельною є делегація різних структур УГКЦ, які здійснюють служіння в сфері паліативної допомоги – зокрема представники Комісії УГКЦ у справах душпастирства в охороні здоров’я, УКУ, мережі МБФ «Карітас України», Шпиталю ім. митр. Андрея Шептицького, будинку для людей похилого віку в м.Чортків.

Результатом Конгресу має стати прийняття Стратегії розвитку паліативної допомоги в Україні, яка покликана забезпечити гарантовану доступність, якість та ефективне надання паліативної допомоги для паліативних хворих та членів їх родин.

На урочистому відкритті Конгресу до учасників з вітальним словом звернувся Блаженніший Любомир (Гузар). У листі-вітанні на ім’я голови оргкомітету п. Василя Князевича, Блаженніший Святослав зокрема сказав: «… прикликаю на всіх учасників Конгресу Боже благословення, щоб усі ми разом: медики, соціальні працівники, психологи, душпастирі -  якнайкраще сповнили своє покликання - служити пацієнтам, їх родичам та близьким, проголошуючи та захищаючи необмежену цінність та гідність кожної людської особи».

о. Андрій Нагірняк, керівник Відділу соціальних питань Патріаршої курії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next