АКТУАЛЬНО

У Київській архиєпархії провели реколекції для духовенства

П'ятниця, 10 березня 2017, 13:05
6-9 березня 2017 року в Зарічанах, що на Житомирщині, священики та диякони Київської архиєпархії взяли участь у щорічних Великопісних реколекціях.

Очолив духовні науки о. Юрій Щурко, відомий бібліст та викладач Українського католицького університету. У своїх науках священик звернув увагу духовенства на важливість дії Слова Божого в житті кожного священика. Роздумуючи над біблійними історіями, о. Юрій запропонував дивитися на них з перспективи власного життя. Під час реколекційних наук учасники роздумували над Нагірною проповіддю як Конституцією Божого Царства, над останньою промовою Ісуса, а також над причинами того, що Його розіп’яли. Окрім цього, реколектант виголосив науки на тему Царства Небесного. Під час реколекцій священики також стали учасниками Екскурсу: Lectio Divina як інструмент для слухання Божого Слова. Під час цього їм було запропоновано корисний метод розважання над Святим Письмом.

Зазначимо, що до священиків на реколекції прибув владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київський, який провів з ними особисті розмови. Під час загальної зустрічі з духовенством владика розповів про найближчі події життя Київської архиєпархії та подякував священикам за участь у реколекціях. На завершення зустрічі єпископ вручив трьом капеланам Київської архиєпархії відзнаки МО України за “За сприяння Збройним силам України”. Нагороди отримали о. Михайло Будник, о. Віталій Воєца та о. Євген Чернюк.

В останній день перебування в Зарічанах для духовенства було проведено тренінг від Ради душпастирства в критичних ситуаціях УГКЦ.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next