АКТУАЛЬНО

У Київській семінарії відбулася друга навчально-формаційна зустріч Дяківської школи

Середа, 01 березня 2017, 11:15
24-25 лютого 2017 року в рамках Дяківської школи Київської архиєпархії УГКЦ у стінах Київської Трьохсвятительської духовної семінарії відбулася друга навчально-формаційна зустріч для співців і читців.

Учасники школи мали можливість набути теоретичні знання та практичні навички співу змінних частин Божественної Літургії. Одночасно з навчанням проходила формаційна складова зустрічі – духовні розмови та сповідь.

У рамках вивчення Уставу УГКЦ о. Тарас Сиділо, голова Літургійної комісії Київської архиєпархії, розповів про історію становлення Уставу та формування практики творення безперервної молитви шляхом використання добового молитовного кола.

Вступом до літургіки продовжив теоретичну частину зустрічі о. Василь Чудійович, канцлер Київської архиєпархії УГКЦ. Окрім цього, основи музичної грамоти учасники школи вивчали разом з п. Іриною Вольбин на занятті з сольфеджіо.

На практиці літургійного співу студентів навчав о. Віталій Марцинюк, синкел у справах співців Київської архиєпархії, та д-н Григорій Березюк. Протягом цих двох днів майбутні дяки вивчили основні змінні частини Літургії, а саме вісім Воскресних гласів.

Також у програмі навчання дяківської школи передбачено індивідуальні заняття з вокалу. На цій сесії школи частина студентів уже скористалися таким заняттям із фаховим викладачем вокалу – п. Юрієм Вольбиним.

Вечірня, Утреня та Божественна Літургія, яку учасники школи спільно співали під проводом семінаристів КТДС, надихали їх на використання своїх талантів для служіння Богу і ближнім.

Наступна зустріч відбудеться 24-25 березня 2017 року. У рамках третьої сесії школи пройдуть реколекції для студентів і практикуючих дяків, реколектант – о. Василь Рудейко.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next