АКТУАЛЬНО

У Коблевому відбулися реколекції для священиків Одеського екзархату та їхніх дружин

Четвер, 15 червня 2017, 11:17
12–14 червня 2017 року з благословення владики Михайла (Бубнія), Екзарха Одеського УГКЦ, у м. Коблево Миколаївської області на базі готельно-відпочинкового комплексу «Лагуна» відбулися реколекції для священиків Одеського екзархату та їхніх дружин. Умовою участі в реколекціях була обов’язкова присутність чоловіка і дружина – разом.

Розпочалися духовні зустрічі привітальним словом владики Михайла й продовжилися молитвою на Вечірні, а відтак до слова було запрошено реколектантів, серед яких були: п. Зеник і п. Віра Кузимківи (м. Львів), п. Богдан та п. Ольга Чайківські (м. Тернопіль), п. Олег і п. Світлана Карпові (м. Івано-Франківськ), о. Ігор Гарась та с. Йосафата Кудла, СНДМ.

Щільний графік цьогорічних реколекцій передбачав багато роздумів й низку зустрічей, під час яких заторкувалися різноманітні теми, з якими подружжя зіштовхуються в повсякденному житті. Це стосунки в подружжі, взаємне пізнання, щире спілкування, атмосфера спокою і любові між подругами, любов до себе, а відтак і до ближнього, спільна молитва всієї родини.

Як приклад до наслідування, священиче подружжя має надважливе завдання, зберегти подружню любов та чистоту, не загубитися у світі спокус і передати християнські цінності своїм дітям. Щасливе священиче подружжя – це наполеглива праця двох, адже не тільки з уст священика, але у єдності та любові їхнього подружжя, у прикладному житті проявляється найбільш переконлива проповідь.

Як наголошували реколектанти, основними передумовами плідного діалогу у подружжі є такі умови: важливіше слухати, ніж говорити; необхідно обмінюватися думками, ніж дискутувати; головне розуміти, а не оцінювати. А понад усе необхідним є вміння пробачати.

Завершилися духовні зустрічі діалогом священичих подружжів, під час якого учасники ділилися своїми враженнями, емоціями чи почуття, які їх переповнювали під час реколекцій, з чим вони повертаються до своїх домівок та що нового вони відкрили у своєму подружжі чи можливо один в одному.

А відтак отець-протосинкел від імені владики Михайла й духовенства Одеського та Кримського екзархатів УГКЦ висловив подячні слова всім реколектантам за прекрасну можливість для духовного обновлення подружжів.

Прес-служба Одеського екзархату УГКЦ

 

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next