АКТУАЛЬНО

У Коломиї вшанували пам'ять Кобзаря

Середа, 11 березня 2015, 13:55
На центральному майдані Коломиї, біля пам’ятника Тарасові Шевченку, 9 березня розпочали вшанування 201-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря. Духовенство, представники влади, громадські активісти і небайдужі жителі Коломиї прийшли вшанувати пам'ять Тараса Шевченка. Про це повідомили у прес-службі Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.

Єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ владика Василь (Івасюк) у співслужінні з понад двома десятками священиків очолив Панахиду за упокій душі Тараса, а представники влади міста і району поклали біля підніжжя пам’ятника Кобзареві вінки і квіти.

“Дух і сила Шевченка життєдайною рікою іде до нас у кожний важкий час, а особливо зараз. “Борітеся - поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!” - так писав нам поет. На тернистій ниві життя Тарасові допомогли витримати Святе Письмо і молитва. Сьогодні Україна у вогні, спливає кров’ю. Єдина надія на молитву і на наш український народ, котрий любить свою державу. Це є Божа людина і він виконав Божу справу, а в його творах бачимо Святе Письмо”, - промовив владика Василь.

Хор “Просвіта” виконав перед присутніми “Заповіт” Кобзаря. Коломийські учні декламували вірші. Далі святкування продовжили у міському палаці культури “Народний дім”, де провели святкову академію “Повік, Тарасе, нехай славиться твоє ім’я!”.

Учителька міської школи № 5 Довганюк Тетяна представила доповідь про Тараса Шевченка. Творчі колективи міста та району запропонували присутнім святкову концертну програму.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next