АКТУАЛЬНО

У країнах Західної Європи моляться за український народ

Середа, 11 грудня 2013, 15:02
Молитви за Божу опіку над українським народом линуть цими днями не лише в храмах і домівках України, а й далеко поза її межами. На адресу Синоду Єпископів УГКЦ надходять листи з висловами підтримки і запевнення в молитвах від християн західноєвропейських країн.

Ми вже згадували про слова солідарності, які надходили від Предстоятеля Польської Єпископської Конференції архиєпископа Юзефа Міхаліка. Вчора-сьогодні надійшли листи з запевненнями про молитовну підтримку від духовенства і віруючих Католицької Церкви Німеччини та Австрії.

Зокрема о. Йосиф Камплятнер, колишній протоігумен Віденської провінції Чину Найсвятішого Ізбавителя (редемптористи) у своєму листі на ім’я Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ владики Богдана (Дзюраха) пише: «У цих важких днях для вашої країни і для вашого народу, і, з певністю, – також для Церкви, - ми нашими думками і нашими молитвами є з вами… Ми молимося з вами і за вас, щоб ваша країна визволилася з неволі і рабства та досягнула мирного співжиття, подібно як це осягнув покійний Нельсон Мандела. Ми бажаємо вам багато сили Духа і благословення з висот, щоб настав добрий розвиток подій для усіх людей в Україні».

«Ми молимося з вами, щоб все, за що ви усі змагаєтеся, дійшло до щасливого завершення», – зі свого боку запевняє представниця благодійного Фонду з Баварії Брігіт Вебер.

«Ми солідарні з людьми і з Церквою в Україні. Ми слідкуємо з тривогою за подіями в Україні і думками перебуваємо з вами та з довіреними вашій духовній опіці віруючими та усіма людьми. Ми молимося за вас усіх і надіємося спільно з вами на краще майбутнє!» – це цитата з листа священика Рольфа Глазера, пароха парафії Успіння Пресвятої Богородиці з Франкфурта-на-Майні.

Секретар Синоду Єпископів УГКЦ подякував католикам Західної Європи за їхню солідарність з українським народом та висловив сподівання на мирне врегулювання кризи. «За це – наша неустанна молитва і благання до Господа», – зазначив владика Богдан.

Фото: www.credo-ua.org

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next