АКТУАЛЬНО

У курії Київської архиєпархії священники та їх родини вакцинувалися від коронавірусу

Четвер, 08 квітня 2021, 16:01
8 квітня 2021 року в курії Київської архиєпархії відбулася вакцинація від коронавірусу. Отримати першу дозу вакцини мали змогу священники та їх родини, а також працівники Патріаршої курії та курії Київської архиєпархії УГКЦ.

Як зазначив синкел у справах духовенства Київської архиєпархії протоієрей Павло Локоть, вакцинація духовенства відбулася за підтримки Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я.

Своєю чергою протоієрей Віталій Воєца, голова Комісії здоров'я Київської архиєпархії зазначив, що це позитивний крок у подолані пандемії. Адже священники в парафіях, а зокрема медичні капелани, комунікуючи з багатьма людьми, часто ризикують заразитися коронавірусною інфекцією. «Священники розмовляють та сповідають багатьох людей, відвідують хворих у лікарнях, та несуть своє служіння там, де цього потребують. Тому вони часто опиняються під загрозою інфікування. Щоб уникнути всяких небезпек духовенство повинно мати захист, щоб себе вберегти, а через це своїх ближніх», - зазначив душпастир.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next