АКТУАЛЬНО

У Лорето відбулися реколекції та збори священників УГКЦ в Італії

П'ятниця, 07 лютого 2020, 15:07
У місті Лорето від 3 до 6 лютого 2020 року в Домі для реколекцій отців салезіан відбулися реколекції для душпастирів Апостольського екзархату для українців візантійського обряду в Італії під проводом владики Теодора Мартинюка, єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського. У реколекціях та зборах взяли участь 55 священників.

В останні два дні зустрічі в Лорето відбулися також збори душпастирів, на яких розглядалися поточні справи, серед яких і питання підготування до Всецерковного Собору, що відбудеться в Брюховичах 26-29 серпня 2020 року, та організаційні питання діяльності екзархату під головуванням владики Діонісія Ляховича та пасторального координатора о. Володимира Волошина.

У четвер українські душпастирі разом з владикою Діонісієм відслужили Божественну Літургію в базиліці «Дім Пресвятої Богородиці», де 8 грудня 2019 року з нагоди проголошеного Папою Франциском Лоретанського Ювілейного року відкриті Святі двері. Наприкінці Літургії архиєпископ Фабіо Далчін привітав владику Діонісія та священників у цій Марійській святині.

Пресслужба Апостольського екзархату для українців
католиків візантійського обряду в Італії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next