АКТУАЛЬНО

У Лікувально-діагностичному центрі святого Луки в Івано-Франківську на час війни всі потребуючі можуть отримати безкоштовні медичні послуги

Четвер, 03 березня 2022, 17:45
В Івано-Франківську з моменту військового вторгнення Росії в Україну розпочав свою роботу Архиєпархіальний координаційний антикризовий центр, мета якого координувати різні структури Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ у їхній діяльності, направленій на допомогу потребуючим біженцям, військовим та пораненим.

2 березня адміністрація Лікувально-діагностичного центру святого Луки повідомила, що не лише всім переселенцям, які прибули до Івано-Франківська, а також і місцевому населенню працівники ЛДЦ зможуть надати безкоштовні консультації, огляди та за потребі медичні послуги.

Віцееконом Івано-Франківської архиєпархії прот. Віталій Максимів зазначив, що перш за все обслуговуватимуть людей, які цього найбільше потребують. Водночас він закликав поставитися з розумінням до запропонованої послуги, а саме щоб до клініки зверталися першочергово пацієнти у край необхідних ситуаціях, а не профілактичних, особливо ті, у котрих через страх і стрес загострилися вже існуючі хронічні важкі захворювання!

«Сьогодні від імені нашого митрополита Володимира, я перш за все хочу подякувати вам, дорогі лікарі, за те, що в цей непростий час ви є з нами. Я бачу тут багато дівчат і жінок і розумію, що ви справді зараз там, де вас поставив бути Господь», - переконаний о. Віталій.

Він також закликав усіх працівників у цей непростий час мати ще більше відкриті обійми до кожного зраненого не лише фізично, а й психологічно пацієнта та щиро виконувати свої професійні обов’язки.

Своєю чергою головна лікарка ЛДЦСЛ п. Валентина Казмірук розповіла, що кожен ранок лікарі розпочинають з молитви.

«Щоранку о 9.00 ми молимося за мир у нашій державі. Цікаво, що впродовж останніх днів до нас приєднуються і пацієнти. Кожен, хто приходить сюди, очікує від нас допомоги і ми робимо все, що в наших силах, щоби допомагати їм», - запевнила п. Валентина.

Щоб отримати медичну допомогу, слід зателефонувати до колцентру (098 417-88-31; 050 940-07-81; 0342 72-47-31). Станом на сьогодні заклад працює з 09.00 до 15.00.

ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next