АКТУАЛЬНО

У Мельбурнській єпархії провели другий онлайн-празник

Понеділок, 26 липня 2021, 10:46
25 липня парафія катедрального храму Святих апостолів Петра і Павла відсвяткувала свій празник. Оскільки 12 липня відбувся чин інтронізації владики Миколи Бичка на єпарха Мельбурнського, було вирішено перенести святкування парафіяльного свята на наступну неділю.

Проте ніхто не сподівався, що вже за декілька днів це стане неможливим, бо влада штату Вікторії запровадила вже п’ятий локдаун за час пандемії коронавірусу. За новими правилами, у храмі може перебувати тільки п’ять людей.

Празник о 09:30 розпочався із Архиєрейської Літургії, яку очолив владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, у співслужінні з владикою Петром Стасюком, єпископом-емеритом Мельбурнським, о. Брайном Келті, адміністратором катедри, та дияконом Едвардом Кострабі.

Роздумуючи над недільним Євангелієм про двох біснуватих, владика Микола зазначив: «Вони були ніби «живі», бо ходили, говорили, але одночасно були «мертві», бо перебували серед мертвих, жили в гробах. Боже слово сьогодні хоче показати нам драматизм багатьох людей теперішнього часу. Людина може бути здоровою, жити, але всередині її душа може бути мертвою. Вона може жити в гробницях власних страхів; у гробницях різних кривд, розчарувань, але найбільше у гробницях власних гріхів. Усі ці «гробниці» нищать саму людину, але найбільше знищують Божий образ, що його людина носить. Доброю новиною є те, що, хоч і люди можуть уникати таких людей, Христос приходить до них і зцілює їх».

Згодом святкування парафіяльного празника продовжилося на зум-платформі о 12:30: усі змогли зібратися разом як єдина християнська родина. Програма святкувань була дуже насиченою: ми разом молилися, співали, вітали одне одного тощо. У своїй промові до вірних владика Микола зазначив: «Сьогодні ми святкуємо cвято Верховних апостолів Петра і Павла, які є покровителями нашого катедрального собору та всієї нашої єпархії. Саме тому ми згадуємо цих двох велетнів духа, які вповні виконали завдання Христа «бути рибалками людських душ». Коли ми приглянемось до постатей апостолів Петра і Павла, то можна відразу побачити, що ці люди були дуже різними, проте їх об'єднювала віра в Христа. Ми також є всі різні – але нас об'єднує Христос. І це те, що надає нам наснагу в християнському житті».

Хоч, на жаль, вже другий рік поспіль празник відбувся в онлайн-режимі, проте це неабияк допомогло згуртувати всіх наших парафіян та вкотре пригадати собі, що парафія є місцем зустрічі з живим Христом.

catholicukes.org.au


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next