АКТУАЛЬНО

У Миколаєві освятили нижній храм Покрову Пресвятої Богородиці

Вівторок, 05 січня 2021, 13:24
3 січня 2021 року владика Михайла Бубній, екзарх Одеський УГКЦ, звершив Чин освячення нижнього храму Покрову Пресвятої Богородиці в м. Миколаєві та звершив в ньому першу Божественну Літургію.

Урочистості розпочалися за гарним українським звичаєм. Хлібом та сіллю зустрічали й вітали єпископа наймолодші парафіяни, а парох о. Тарас Павлюс привітав архиєрея, вручивши хрест, і запросив усіх до спільної молитви.

Перед Божественною Архиєрейською Літургією владика звершив Чин освячення престолу з покладанням антимінса та освятив нижній храм на честь Покрову Пресвятої Богородиці, а парох о. Тарас помазав стіни храму святим миром.

У своїй проповіді владика Михайло, зіставляючи події недільного Євангелія, привітав вірних греко-католиків Миколаєва «у себе вдома», дякуючи всім за жертву і закликав, щоб «стежка до цього храму не заростала ніколи». Зокрема, владика Михайло склав слова подяки владикам Броніславу Бернадському та Станіславу Широкорадюку, римо-католицьким єпископам Одесько-Сімферопольської дієцезії, за підтримки яких вірні греко-католики міста Миколаїв мали можливість молитися протягом останніх 15 років в костелі Святого Йосипа, допоки зводили свій храм. Рівно ж архиєрей подякував усім парафіянам та пароху о. Тарасу Павлюсу за старання над будівництвом першого в обласному центрі греко-католицького храму.

На свято прибули також священники з інших парафій Одеського екзархату, настоятель римо-католицького костелу Святого Йосипа в м. Миколаїв о. Олександр Рєпін, семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, Кремінь Тарас Дмитрович – уповноважений із захисту державної мови, Бойченко Віталій Борисович - виконувач обов'язків начальника управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації, Шостак Андрій Васильович - головний спеціаліст відділу у справах національностей та релігій управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації та чисельні вірні і запрошені гості.

На завершення Божественної Літургії, парох парафії о. Тарас Павлюс сердечно подякував владиці Михайлу за архиєрейське благословення і освячення святині, також парох склав слова подяки усім жертводавцям, меценатам і працівникам, які спричинилися до завершення робіт в нижній частині храму.

Зокрема в особливий спосіб о. Тарас подякував настоятелю римо-католицького костелу Святого Йосипа в місті Миколаїв о. Олександру Рєпіну за гостинність і плідну співпрацю.

До слова, зведення храму в честь Покрову Пресвятої Богородиці розпочалося у 2016 році. Будівництво ведеться у береговій зоні р. Інгул на перетині вулиць Андрея Шептицького і архітектора Старова, на території 0,17 га.

Храм складається з двох частин: нижньої та верхньої. Допоки тривали будівельні роботи над зведенням свого храму, богослужіння для вірних греко-католиків відбувалися у костелі. Від сьогодні всі вірні греко-католики Миколаєва мають можливість молитися у своєму, нижньому храмі, допоки тривають будівельні роботи над зведенням верхнього храму.

Пресслужба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next