АКТУАЛЬНО

У місті Лукка відбулися духовні вправи для вчителів парафіяльних шкіл УГКЦ в Італії

Вівторок, 13 березня 2018, 14:12
Від 9 до 11 березня в реколекційному домі сестер салезіанок в м. Лукка, що знаходиться в регіоні Тоскана, відбулися реколекції для катехитів і вчителів парафіяльних шкіл, провідником яких був о. Орест Козак, студит з Гроттаферрата.

У духовних вправах брали участь 28 осіб із різних куточків Італії: Савони, Генуї, К'яварі, Мілана, Павії, Казерти, Рима, Торіно, Падови та Лукки. Протягом трьох днів у тиші древнього монастиря з VIII століття та чудових краєвидів, хоч були дощові дні, учасники роздумували над темами покаяння, гріха, молитви, милостині, посту. Говорили також про Божественну Літургію, яка продовжується у світі через людей, що беруть у ній участь у церкві, свідчать свою віру далі, несуть її до тих, хто живе у світі.

Принагідно 10 березня також відбулася зустріч катехитів і вчителів під керівництвом с. Євсевії Мудранинець, СНДМ, відповідальної за катехизацію в Італії. Учасники поділилися здобутим і висловилися про труднощі, з якими зіштовхуються вчителі і катехити під час проведення занять із дітьми.

Наприкінці подякували о. Оресту Козаку, що послужив як конференціями, так і в Таїнстві Покаяння для всіх охочих, за спільні роздуми, Божественну Літургію та молитву. Учасники зустрічі висловили вдячність місцевому капеланові в Луцці о. Володимиру Люпаку за співорганізацію заходу, допомогу і старання. До слова, цими днями о. Володимир зустрічав ікону блаженної Йосафати з мощами в громадах Лукки, Піззи, Віареджо, яку супроводжували сестри служебниці - Луїза Цюпа та Якинта Родрігес да Сілва.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.chiesaucraina.it


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next