АКТУАЛЬНО

У Німеччині відбувся перший християнсько-музичний табір для дітей

П'ятниця, 17 серпня 2018, 15:25
У Вольфсбурзі (Німеччина) відбувся перший в Європі християнсько-музичний табір для дітей, який був організований завдяки співпраці сім'ї музикантів Романа Антонюка та його дружини із священиком УГКЦ в Німеччині о. Романом Максимцівим. Табір проведено з благословення владики Петра (Крика), Екзарха Апостольського екзархату для українців в Німеччині та Скандинавії.

Кожен день у таборі був гармонійно поєднаний із молитвою, навчанням гри на бандурі, співом, участю у Божественній Літургії та активним відпочинком. Діти мали нагоду відвідати зоопарк і провести час у спеціальному комплексі “Автоштадт” (містечко автомобілів концерну Фольксвагена), де побачили музей із історією розвитку автомобіля та дитячі майданчики.

Окрім цього, упродовж тижня діти, які вперше взяли до рук бандуру, навчилися грати на цьому українському народному музичному інструменті.

Під час святкування храмового празника в храмі Святого Володимира Великого учасники табору скористали з можливості продемонструвати всім присутнім здобуті навички гри на бандурі, а також поділитися враженнями життя в таборі.

Діти швидко й успішно вчилися грати на бандурі та виявляли щире зацікавлення цим процесом. Це стало поштовхом до заснування першої в Західній Європі дитячої капели бандуристів з осередком у Ганновері (Німеччина) при парафії УГКЦ.

Зауважимо, що організатори табору висловлюють подяку за фінансову підтримку владиці Борису (Ґудзяку), Єпарху єпархії Святого Володимира Великого у Франції.

 

о. Роман Максимців
для Департаменту інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next