АКТУАЛЬНО

У неділю Розслабленого УГКЦ в Україні особливо молиться за всіх, хто нездужає

Субота, 22 травня 2021, 22:12
Згідно з постановою Позачергового Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, від 16 січня 2006 року, сьогодні, у неділю Розслабленого, уже п’ятнадцятий рік поспіль Українська Греко-Католицька Церква в Україні особливими молитвами прагне огорнути всіх тих, хто тимчасово чи впродовж усього свого життя потерпає від важких недуг.

У читанні недільного Євангелія та уривка з Діянь святих апостолів, пригадуючи випадок чудесного оздоровлення Ісусом розслабленого в притворі єрусалимської овечої купелі та зцілення-воскресіння Петром Енея і Тавити, добачаємо присутність двох надзвичайно важливих елементів-вимірів, які повинні б характеризувати все наше християнське життя в спільноті Вселенської Христової Церкви.

Перший із них стосується готовності допомогти ближньому в його нерідко трагічній і багатостраждальній життєвій потребі, а другий полягає в тому, що для успішності такої нашої ініціативи ми всі живо і безальтернативно потребуємо дієвого долучення самого Бога.

І справді, у світі після Воплочення ніхто не може більше сказати: «Не маю чоловіка, який би допоміг мені у моєму скрутному становищі», – воскреслого Христа і серед дії Святого Духа ніхто із нас не мав би відчувати перешкоди, щоби і словом і ділом знову здвигнути, знову підняти, надихнути того, хто почувається геть розчавленим під тягарем життя.

Здається, що серед застрашливих хвиль світової пандемії коронавірусу всі ми, що вірять у спасенний Божий промисел, отримали прекрасну нагоду відчитати цю жахливу дійсність як знак-заклик до активної дії взаємної підтримки і щирої допомоги одне одному.

Тож нехай молитвою всієї нашої Церкви і силою всемогутнього Бога Отця в ім’я Господа нашого Ісуса Христа всюдисущим діянням Святого Духа будуть погамовані болісті душ і тіл многоти тих, хто тяжко страждає, нехай вони піднімуться з ложа недуги, щоби повносилими славити їм Бога – єдиного, хто здатний явити свою славу навіть серед найбільшої людської немочі!

Виголоси на ектенії:

Ще молимось Тобі, Творче наш і Дателю й Підтримувачу нашого життя, щоби Ти зглянувся милостиво на нашу молитву і подав дав зцілення всім тим, які важко страждають від різнорідних духовних і тілесних немочів, привернув їм здоров’я і дав радість їхньому серцю для прослави Твого святого Імені, молимось Тобі: вислухай нас і помилуй!

Знову звертаємось до Тебе, відвічних тайн Провидцю і Устроїтелю нашого спасіння, злагідни страждання кожного з тих, що їх дорога спасіння лежить через довготерпеливе несення хреста власної пожиттєвої недуги, призри на них світлом Твого осяйного Лиця і відкрий їм розуміння незбагненних Твоїх задумів, щоби могли вони бути утішені величчю Твого промислу, молимось Тобі: скоро вислухай і милостиво помилуй!

Молитва:

Боже, Ти – Творець людини і Господь життя та смерті, – будь прославлений! Стаю перед Тобою і благаю Тебе про видужання від хвороби. Приходжу до Тебе, Господи, бо знаю, що Ти все можеш. Ти маєш міць оздоровити моє серце і тіло. Якщо це Твоя воля, щоб я видужав, то звільни мене від цієї хвороби, прошу Тебе.

Нехай Дух Святий, якого я отримав (-ла) в таїнстві Хрещення і Конфірмації, допоможе мені прийняти Твою святу волю. Нехай Він мене веде. Нехай обдарує мене мужністю, щоб я зміг (змогла) прийняти і нести свій хрест.

Прославляю Тебе, Господи, за всі благодаті, якими Ти мене обдарував i постійно обдаровуєш. Хочу до кінця виконати завдання, яке Ти мені доручив. Заради заслуг Твого Сина, який страждав на хресті, прошу Тебе: обдаруй мене благодаттю здоров’я. Амінь.

Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next