АКТУАЛЬНО

В обласних лікарнях м. Івано-Франківська провели Святе Таїнство Єлеопомазання (Соборування)

Понеділок, 26 лютого 2018, 12:13
Уже традиційно з початком Великого посту Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я, пам’ятаючи обов’язок звершувати діла милосердні, одним із яких є служити хворому, організовує в медичних закладах Івано-Франківської архиєпархії Святе Таїнство Єлеопомазання (Соборування).

Мета Єлеопомазання – зцілення від тілесних і душевних хвороб. Церква вважає, що через це Таїнство Бог дає прощення гріхів (зокрема й тих, про які людина забула). Тому соборування дуже актуальне в дні Великого посту, коли людина особливо налаштована на покаяння, молитви, аскетичне проведення часу, духовний подвиг.

У перший тиждень Посту звершилося Таїнство Соборування у двох обласних лікарнях (дорослій та дитячій) м. Івано-Франківська. До Святого Таїнства оздоровлення з вірою, покаянням і надією приступали хворі та медпрацівники.

Перед Богослужінням о. Руслан П’яста, голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я, виголосив катехизу про значення та плоди цього Таїнства.  А опісля медичні капелани розпочали Богослужіння Таїнства Єлеопомазання.

Нагадаємо, що Чин Соборування відправляють сім священиків, які  є символом присутності повноти — самого Христа і Його Церкви (пор. Одкр. 1, 20). Душпастирі стають посередині храму, де є підготовані посудина з пшеницею та склянка-лампада з оливою. У посудину з пшеницю — символ відродження та надії на нове життя – ставлять сім помазків і сім свічок.

На початку Чину читаються покаянний канон і молитви, щоб допомогти тим, які приступають до Таїнства Єлеопомазання, допомогти відчути душевне розчулення та присутність Спасителя і Лікаря душ і тіл. Далі читаються сім апостольських послань та сім Євангелій. Опісля вірні підходять до кожного із семи священиків та сім разів помазуються. Наприкінці Чину на голови присутніх кладеться Святе Євангеліє і читається молитва-розрішення. Чин Соборування допомагає віруючим пережити особливу присутність Христа-лікаря, котрий наближається, щоби помазати та зцілити людські рани на душі й тілі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www. zdorovia.ugcc.org.uа

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next