АКТУАЛЬНО

В Оболонському районі Києва надали земельну ділянку для будівництва храму УГКЦ

П'ятниця, 17 грудня 2021, 19:55
16 грудня 2021 року парафії Пресвятої Трійці УГКЦ в Оболонському районі Києва надали земельну ділянку для будівництва храму.

Це четверта ділянка, яку за роки Незалежності України столична влада надала УГКЦ. Як повідомляє сайт Київради, за відповідне рішення проголосували 88 депутатів Київради.

У своєму коментарі щодо рішення Київради адміністратор оболонської парафії УГКЦ протоієрей Андрій Бонис зауважив, що це історично справедливий момент у житті греко-католиків Оболонського району.

«Понад п’ятнадцять років наші вірні не мали власного храму ані належного приміщення для звершення Богослужінь. Ми змушені були орендувати невеличкий зал у підвальному приміщенні, який пристосовували до молитовних потреб. Хочу сьогодні подякувати усім, хто виявом своєї доброї волі долучився до даного епохального рішення. Дякую за підтримку та допомогу в розвитку духовності та культури нашої Європейської столиці», – зазначив душпастир.

У курії Київської архиєпархії УГКЦ щиро сподіваються, що дане рішення стане поштовхом, щоб греко-католики інших районів столиці, які моляться в орендованих і пристосованих для богослужінь приміщень, отримали ділянки для будови храму.

Депатамент інформації УГКЦ
за матеріалами Пресслужби Київської Архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next