АКТУАЛЬНО

В Одесі провели збори пресвітерів Одеського та Миколаївського деканатів

Вівторок, 24 грудня 2019, 16:02
23 грудня в м. Одесі відбулися збори пресвітерів Одеського та Миколаївського деканатів, які провів владика Михаїл Бубній, Екзарх Одеський.

Розпочалася ця зустріч спільною молитвою, після чого владика Михаїл звернувся до присутніх із вітальним словом та представив священникам нововисвяченого диякона Назарія Ланька. Також було зачитано декрети про нові призначення до Курії екзархату: о. Петра Маковецького іменовано канцлером Одеського екзархату; бр. Миколу Мудрика іменовано головою новоствореної пресслужби Одеського екзархату.

Під час робочої зустрічі владика Михаїл ознайомив священників із рішенням Синоду Єпископів УГКЦ на тему "Сопричастя і єдність у житті та свідченні УГКЦ", що відбувся у вересні цього року в м. Римі, а також з Постановами Вісімдесят третьої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, що відбувався 29–30 листопада 2019 року в м. Львові (Брюховичах).

Після цієї вступної частини о. Іван Третяк, який став радником Душпастирської ради Патріаршої курії УГКЦ від Одеського екзархату, ознайомив присутніх із діяльністю новоствореної Душпастирської ради, яка є постійним дорадчим органом при Отці та Главі УГКЦ у пасторальних питаннях, а о. Петро Маковецький представив ініціативу створення будинку Святого Миколая в м. Южному.

Далі бр. Микола Мудрик розказав про важливість присутності парафіяльних громад у медіапросторі та закликав священників до співпраці з пресслужбою екзархату. Поряд з іншими важливими питаннями, які обговорювалися на зустрічі, кожен священник представив пасторальний план своєї парафії та ініціативи на 2020 рік.

На завершення зборів владика Михаїл привітав усіх священників, які святкували ювілей священства чи день народження.

ліц. Микола Мудрик,
Пресслужба Одеського екзархату

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next