АКТУАЛЬНО

В Одесі відбулася зустріч монашества Одеського екзархату УГКЦ

Середа, 17 лютого 2021, 16:46
17 лютого 2020 року в Одесі відбулася зустріч монашества Одеського екзархату на чолі з місцевим екзархом Михайлом Бубнієм, який є головою Патріаршої комісії у справах монашества УГКЦ.

У цій зустрічі взяли участь: отці василіани, м. Херсон; отці Воплоченого Слова, м. Скадовськ;  отці Згромадження святого апостола Андрія, м. Чорноморськ; сестри Згромадження служебниць Господа і Діви з Матара, с. Вапнярка; сестри Згромадження Пресвятої Богородиці Фатімської, м. Кропивницький; сестри Згромадження служебниць Непорочної Діви Марії, м. Одеса; сестри Згромадження святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії, м. Южноукраїнськ.

Зустріч розпочалася з Архиєрейської Божественній Літургії у храмі Вознесіння ГНІХ, яку очолив владика Михайло у співслужінні з ієромонахами та за участю черниць. У своїй проповіді єпископ звернув увагу на те, що богопосвячені особи покликані до того, аби любити Бога понад усе, бо хто не любить Бога, не може любити й ближнього. Також єпископ пригадав про великий дар, який ми отримали від Бога, а саме покликання до богопосвяченого життя.

По завершення Літургії всі разом помолилися за нові покликання та за їх витривалість, а також були освячені свічки і роздані кожному з настоятелів, як символ Христа, який є тим світлом, що його богопосвячені особи мають нести у світ.

Після сніданку були представлені дві доповіді. Першу виголосив о. Йосиф Монтес, ЗВС, на тему: «Богопосвячене життя – дорога досконалості». Другу виголосив о. Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, на тему: «Покаяння в житті богопосвяченої особи».

Після конференції відбулася спільна трапеза, під час якої богопосвячені особи мали гарну нагоду до спілкування, взаємного обміну думками. Цей день для всіх учасників став ще однією нагодою духовного збагачення, яке, відповідно, стане підтримкою та заохоченням для кожної спільноти і для кожного зокрема ще з більшою ревністю працювати для поширення Царства Божого.

Коли Церква встановила День монашества, то мала намір, щоб усі члени Церкви, і духовенство, і миряни, глибше задумалися над даром богопосвяченого життя і в цьому наміренні молилися, бо «жнива великі, а робітників мало», як і в часи Ісуса Христа.

Повідомив о. Йосиф Монтес, ЗВС,
синкел у справах монашества Одеського екзархату УГКЦ,
Пресслужба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next