АКТУАЛЬНО

В Одесі відбувся перший курс із медіаосвіти для парафій

Середа, 18 листопада 2020, 17:28
14 листопада в Одесі вперше відбувся курс із медіаосвіти «Парафія комунікує: від громади до світу. Знати. Думати. Діяти» для відповідальних за медійну діяльність парафії. У навчанні взяло участь понад 10 представників парафій Одеського деканату. Спікерами курсу були о. Тарас Жеплінський, керівник Інформаційного відділу Департаменту інформації УГКЦ, та Микола Мудрик, голова Пресслужби Одеського екзархату УГКЦ.

Цей курс відбувся за особливої підтримки правлячого екзарха Одеського владики Михаїла Бубнія. Організатором виступила Пресслужба Одеського екзархату УГКЦ.

Навчальний день розпочався із Молебню до Христа Чоловіколюбця в катедральному храмі Святого Андрія Первозванного в Одесі. Відтак з 11:00 до 16:00 представники парафій навчалися ефективної комунікації.

Як зазначають спікери, такий курс – це навчальна програма для осіб, відповідальних за комунікацію на парафіях. Її спеціально розроблено під актуальні потреби, які виникають протягом різних життєвих циклів парафіяльних спільнот.

«Наша навчальна програма побудована на трьох словах: знати, думати, діяти. Сучасний світ Інтернету не залишає користувачеві часу, щоби проаналізувати наші можливості і загрози, а відтак продумати комунікацію. Всесвітня павутина вимагає миттєвої дії. Однак саме вміння проаналізувати актуальний стан речей і подумати, чого ми хочемо досягти, виходячи у мережевий світ, є запорукою ефективної комунікації», – розповідає о. Тарас Жеплінський.

Завданнями цієї навчальної програми є навчити:

  • створювати якісний контент парафії чи релігійної організації;
  • підготовляти інформацію про події для розміщення на сайті та поширення в Інтернеті у відповідній формі;
  • налагоджувати співпрацю з місцевими ЗМІ та журналістами;
  • формулювати офіційні заяви і коментувати суспільно важливі подій для ЗМІ;
  • здійснювати моніторинг ЗМІ.

«Ми сподіваємося, що отримані під час навчання знання допоможуть відповідальним за комунікацію на парафіях Одеського екзархату уникнути поширених помилок та досягати поставлених комунікативних цілей парафії», – додає Микола Мудрик.

Варто зазначити, що у цьому першому курсі взяли участь представники одного із чотирьох деканатів Одеського екзархату УГКЦ. Подібні навчальні дні заплановано провести і в інших деканатах екзархату.

Пресслужба Одеського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next