АКТУАЛЬНО

В Одеському екзархаті провели IV З'їзд молоді

Вівторок, 28 травня 2019, 12:24
24-26 травня з благословення Екзарха Одеського єпископа Михайла Бубнія близько сімдесяти молодих людей зібралися в м. Одеса, на території українського дитячого центру "Молода гвардія", з нагоди чергового Екзархального з’їзду молоді.

Учасниками IV з'їзду молоді Одеського екзархату стали представники з Одеської, Херсонської, Кірвоградської та Миколаївської областей. Цьогорічна зустріч відбувалася під гаслом: "Ми Твої, Маріє!"

Розпочався з'їзд урочистою Святою Літургією, яку очолив о. д-р Микола Слободян, судовий вікарій Одеського екзархату, у співслужінні священників, які прибули на з'їзд зі своєю молоддю. У зверненні до молоді, о. Микола привітав молодь від імені владики Михаїла, котрий з поважних причин не зміг бути на цій події, і побажав, щоб віра та любов до Господа Ісуса та Його Матері Марії ніколи не згасала в ваших молодих серцях. Під час Літургії молоді люди приступала до Таїнства Сповіді та Святого Причастя, цим самим маніфестуючи свою довіру до Божого милосердя.

Опісля Літургії розпочались коротенькі виступи, головними завданнями лекторів було донести до молоді цінності віри і довіри, віри і любові, віри і служіння на прикладі Пресвятої Богородиці. Всі присутні мали чудову нагоду познайомитися з новими друзями, слухати повчання о. Петра Верхоляка, координатора академічного душпастирства у Патріаршій комісії у справах молоді УГКЦ. Отець Петро навчав як бути християнином в умовах сучасних викликів, які постають перед молодими людьми в інститутах та університетах. Також був презентований додаток для молоді, що містить основну контактну інформацію про парафії та спільноти УГКЦ в Україні та за кордоном

Спікером наступних лекцій була Аліна Гамота і її тема:"Як організувати табір за 6 годин". Протягом цього часу, аніматори вчились танцювати банси, вчилися як допомогти священнику в організації парафіяльного табору, розмірковувати над цікавими елементами катехизації, раділи новим іграм та майстер-класам, а також, ділились досвідом та переймали практичні навики один від одного.  Також, ще одну лекцію «Як протидіяти корупції» провів о. Петро Маковецький, котрий розповів, як практично можна боротися з корупцією не лише у великих масштабах, де ми можемо бути безсилі, але починаючи з себе самого, вдосконалюючись у християнських чеснотах.

Спільна ватра, смачні сардельки запечені на вогні, спів християнських та народних пісень, все це об’єднувало молодь ще краще.

Цікавою розвагою для молоді став виступ одеського гурту "Moonlight band", котрий презентував свої творчі пісні, християнські, українські народні та музику з кінофільмів.

 

Пресслужба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next