АКТУАЛЬНО

В Одеському екзархаті провели реколекції для дружин священиків

Понеділок, 27 лютого 2017, 13:09
24–26 лютого 2017 року в м. Одесі, на базі готелю «Адмірал», проходили реколекції для дружин священиків Одеського екзархату.

«Покликані до радості» - над цією темою роздумували учасниці реколекцій під проводом голови Комісії у справах подружжя та сім’ї Самбірсько-Дрогобицької єпархії о. Василя Нестера з дружиною п. Юлею. Священик неодноразово заторкував тему покликання бути дочкою, бути дружиною та бути матір’ю. «Добре служіння священика у парафії значною мірою залежить від того, якою є його „домашня церква”, його сім’я, наскільки він відчуває підтримку з боку найближчих, зокрема дружини. Бути дружиною священика – це особливе Господнє покликання», - сказав отець-реколектант.

Розпочалися духовні науки привітальним словом владики Михаїла і першою духовною наукою. «Реколекції – це час, коли Господь торкається людської душі. Христос через своє слово хоче відкрити нам нові горизонти нашого життя, саме тому науки спрямовані на те, щоб привести в гармонію дух, ожививши таким чином віру. Так, час, проведений на реколекціях, ніколи не є змарнований». 

Насичена програма реколекцій, а це: Архиєрейська Літургія, молитва на вервиці, змістовні духовні науки, молитовні розважання, спілкування - стали тим благодатним часом, коли добродійки відчули себе однією спільнотою, що застановлялася над оновлення духовного життя.

Атмосфера, що панувала протягом трьох реколекційних днів, спонукала до заглиблення у свій внутрішній стан, бо тільки в тиші і спокої серця Господь промовляє до нас.

Під час однієї з наук було зачитано уривок з Євангелії від Луки 1, 39-49.56.  Невипадково, наголосив реколектант, «саме через Пресвяту родину Христос приходить у цей світ. Богородиця, перш ніж зачала Бога в лоні, прийняла Боже Слово в серці, і в цьому велике таїнство народження Христа». Отець заохотив відкрити свої серця й дати Богу можливість діяти у нашому житті, вести тією дорогою, яку Господь приготував для нас. 

Розважали добродійки і над уривком зі Святого Письма, в якому розповідається про відвідини Ісусом дому, де його приймали дві сестри: Марта і Марія. «Приклад Марти і Марії ілюструє два типи служіння Богові і спонукає нас робити вибір, що був би кращою часткою для нас серед життєвих клопотів і турбот».

У контексті останньої науки проповідник особливу увагу звернув на значення молитви в житті кожного християнина як діалогу, розмови з Богом: «Справжній діалог полягає не лише у висловлюванні, але передусім у вмінні слухати. Тому, коли ми застановляємося на молитві, перш ніж звертатися до Всевишнього зі своїми проханнями, нам потрібно у тишині серця прислухатися, що промовляє до нас Господь. Нам слід практикувати спільні подружні молитви й молитви разом з дітьми».

Сьогодні, у Неділю прощення, християни просять одне в одного вибачення за всі заподіяні за рік неприємності та образи, щоб зустріти Великий піст із доброю душею й очиститися від гріхів, тому і ми пам’ятаймо про прощення, що відкриває шлях до життя в Христі.

На завершення їмості висловили слова вдячності владиці Михайлу за надану гарну можливість мати дні віднови, духовні розмови, сповідь, свою присутність, адже такі реколекції саме перед початком Великого посту є необхідними, отцеві-реколектанту  – за плідні науки, вміння вислухати, а пані Юлії – за відкритість серця на ділення практичним досвідом та свідчення Божої присутності у християнських подружжях.

Прес-служба Одеського екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next