АКТУАЛЬНО

В Одеському екзархаті провели реколекції для дружин священників

Середа, 17 березня 2021, 11:12
У Скадовську, на базі готельно-відпочинкового комплексу «Затишний», з 12 по 14 березня проходили чергові щорічні реколекції для дружин священників Одеського екзархату.

Духовні зустрічі провадив реколектант о. Ігнатій Москалюк, ЧСВВ. Духовні вправи, метою яких було пізнати себе, відбувалися з благословення екзарха Одеського владики Михайла Бубнія.

Триденна програма реколекцій, окрім духовних наук, Святої Літургії та Молебню, також передбачала час для роздумів, особисті розмови з отцем-реколектантом, приватні та спільні молитви на вервиці, духовне читання та взаємне живе спілкування. Усі присутні мали змогу приступити до Таїнств Сповіді та Причастя.

Розпочалися реколекції молитвою Вечірні й продовжилися привітальним словом о. д-ра Миколи Слободяна, судового вікарія та економа Одеського екзархату. Відтак до слова було запрошено реколектанта.

У своїх духовних науках о. Ігнатій торкався теми прощення, яке походить із серця, і повинно відбуватися завжди. Пресвята Богородиця є прикладом довір’я до Бога, який є живою водою. Також реколектант роздумував про правдивий образ Бога та про милосердя.

Атмосфера, що панувала протягом трьох реколекційних днів на березі Чорного моря, спонукала до заглиблення у свій внутрішній стан. У тиші і спокої серця дружини священників мали можливість приглянутися до свого життя та покликання.

Завершилися реколекції Божественною Літургією та подячним словом від спільноти дружин священиків Одеського екзархату владиці Михайлові Бубнію за надану можливість мати дні духовної віднови, а о. д-р Микола Слободян, у свою чергу, від імені владики Михайла Бубнія передав слова вдячності отцеві-реколектанту за корисні духовні науки та молитовну атмосферу.

Пресслужба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next