АКТУАЛЬНО

В Одеському екзархаті УГКЦ відбулися Великопісні екореколекції

Середа, 11 березня 2015, 12:37
У рамках ініціативи екологічного Бюро УГКЦ «Екологічне навернення для порятунку створіння» у парафії Успіння Пресвятої Богородиці с. Іванівки Врадіївського району Миколаївської області відбулися триденні реколекції.

Протопресвітер Миколаївського деканату Одеського екзархату УГКЦ о. Роман Балита, який є парохом парафії села Іванівки, запросив референта Екобюро УГКЦ в екзархаті о. Дмитра Онуфрика провести духовні науки для парафіян перед святом Христового Воскресіння.

Реколекції розпочалися в п’ятницю, 6 березня, з Літургії Напередосвячених Дарів, після якої була перша наука, а закінчилися в неділю – Молебнем до Пресвятої Богородиці та наукою. Протягом цих днів науки були тісно пов’язані з богослужіннями: вранці – Божественна Літургія, а ввечері – екологічна Хресна дорога або Молебень.

У дні реколекцій вірні УГКЦ разом із референтом розважали на різні теми: прощення; молитва як місце зустрічі з Богом; зрада Юди та зречення Петра; з Христом терплячим; «Він Воскрес, Його нема тут!..»

У своїх науках отець Дмитро говорив про екологічні гріхи та про час навернення. Наслідки цих гріхів можна часто спостерігати в нашому житті, адже часто зачіпають особисто нас. Через масштабні вирубування лісів – великі повені, які мали місце в нашій державі; через генетично модифіковані продукти харчування та дуже низьку їх якість – високий відсоток ракових захворювань, інших хвороб включно з безпліддям. Сильне забруднення повітря, водних ресурсів та інші безвідповідальні дії людини несуть за собою біль, сльози, страждання, навіть втрати. Коли людина відчула на собі наслідки екологічних гріхів, в неї може з’явитися спокуса звинуватити у всьому свого Творця, і вона може сказати, що Бог покинув людину. Але правда в тому, що це людина покинула і зневажає Його через свої дії по відношенню до сотворіння. Щоб гідно підготуватися до зустрічі з воскреслим Христом, ми маємо перепросити свого Творця, змінити спосіб життя та повернути втрачену гармонію з природою.

Після закінчення реколекцій о. Роман та парафіяни храму висловили свою вдячність о. Дмитру за його служіння. Також він відповів на різноманітні запитання вірних храму і роздав їм тематичні буклети й календарики.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next