АКТУАЛЬНО

В Одеському екзархаті відновили проведення катехитичних візитацій

Понеділок, 04 жовтня 2021, 11:18
В Одеському екзархаті відновили катехитичні візитації. Їх проводить владика Михайло Бубній, екзарх Одеський, спільно з катехитичною комісією Одеського екзархату, яку очолює пані Олена Пенязєва.

Такі візитації проходять уперше в усіх парафіях екзархату і були започатковані в березні 2020 року.

1 жовтня 2021 року владика Михайло відвідав чотири парафії Української Греко-Католицької Церкви на Одещині: Блаженного Миколая Чарнецького в м. Березівка, Введення в храм Пресвятої Богородиці в с. Семихатки, Святого Юди Тадея в с. Улянівка та Святих верховних апостолів Петра і Павла в с. Ряснопіль, що в Березівському районі Одеської області.

У місті Березівка після спільної молитви у богослужбовій каплиці екзарх Одеський подякував адміністратору парафії о. Ігорю Кузику за гідне служіння і наголосив, що ця візитація має на меті вивчити питання про те, як відбувається катехизація різних вікових категорій — дітей, молоді та дорослих, і ознайомитися з труднощами та викликами у сфері катехитичного служіння.

Потім архиєрей з головою катехитичної комісії заслухали священника про стан катехитичного служіння в цій парафії. На завершення зустрічі пані Олена Пенязєва представила напрацювання комісії із стратегії розвитку катехитичного служіння в Одеському екзархаті та матеріали для катехизації.

Цього ж дня комісія відвідала інші три парафії екзархату, у яких душпастирське служіння здійснює о. Володимир Кичатий. У парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці в с. Семихатки відбулася зустріч із кандидатами на катехитичне служіння. Було обговорено організаційні питання та методики катехизації.

У парафії Святого Юди Тадея у с. Улянівка владику радо зустріли місцеві парафіяни, які ділилися досвідом парафіяльного і катехитичного життя.

Завершилися катехитичні візитації у Березівському районі Одеської області в парафії Святих верховних апостолів Петра і Павла в с. Ряснопіль. Владика подякував священнику за його віддане служіння в цих трьох парафіях і благословив на подальшу працю для розвитку громад, зокрема в ділянці катехизації.

Довідка

Одеський екзархат поділений на 5 протопресвітеріатів: Одеський, Кіровоградський, Херсонський, Миколаївський і Скадовський. Всього в екзархаті служить 43 священники в понад 50 парафіях на території чотирьох областей південного регіону України.

Пресслужба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next