АКТУАЛЬНО

В Одеському та Кримському екзархатах УГКЦ відбувся тренінг для духовенства, присвячений розгляду проблеми корупції та способів її протидії

П'ятниця, 05 жовтня 2018, 10:27
У рамках реалізації пасторальної програми з протидії гріхові корупції, затвердженої Синодом Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, в Одеському та Кримському екзархатах УГКЦ відбувся тренінг для духовенства, присвячений розгляду проблеми корупції та способів її протидії.

Третього жовтня в Скадовську, що на Херсонщині, відбувся черговий тренінг від Центру протидії корупції УГКЦ для священнослужителів. Зустріч розпочав владика Михайло (Бубній) з молитви, а тренінг вів голова Центру – Петро Дарморіс.

Були розглянуті різні прояви корупції, які трапляються в житті кожної людини, також розглядали завдання і роль душпастирів, зокрема практичні моменти в душпастирстві стосовно проповідництва, сповідництва, катехитичної та інших видів діяльності.

На завершення зустрічі владика Михайло підсумував, що для священнослужителів є дуже важливим, коли час від часу згадувати певні моменти, необхідні для служіння, щоб краще здійснювати свою пасторальну діяльність та місію. Владика поблагословив подальшу роботу та діяльність Центру протидії корупції УГКЦ. Уже проведено понад 15 подібних зустрічей для духовенства, монашества та мирян по всій Україні. Такі зустрічі проводитимуться в кожній єпархії та екзархаті УГКЦ і надалі, щоб заохотити всіх до активної позиції не мовчати на гріх корупції і активно протидіяти будь-яким його проявам.

Центр протидії корупції УГКЦ створений відповідно до рішення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ і покликаний реалізовувати пасторальну програму з протидії корупції і представляти думки УГКЦ громадськості.

Більше інформації про ініціативи та діяльність Центру – на офіційній сторінці у мережі Facebook.

Інформаційна служба Центру протидії корупції УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next