АКТУАЛЬНО

В Одесі говорили про роль Церкви у збереженні Божого дару – води

П'ятниця, 24 березня 2017, 13:53
20 березня 2017 року в приміщенні Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки імені М. С. Грушевського екореферент Одеського екзархату отець Дмитро Онуфрик узяв участь у прес-конференції «Всесвітній день водних ресурсів і роль творчих конкурсів у їх збереженні» та церемонії нагородження переможців 8-го Міжнародного конкурсу «Барви Дністра» – 2016, який має за мету формування екологічної культури та екологічного світогляду дітей і молоді.

Спікерами прес-конференції були: Василь Потоп, начальник Одеського обласного управління водних ресурсів, Наталія Білоцерківська, заступник Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів (Слов’янськ), Світлана Слесаренок, директор ГО «Мама-86-Одеса», Тетяна Чорна, директор ГО «Молодіжний екологічний центр імені В.І. Вернадського», Юрій Чебан, український веслувальник-каноїст, дворазовий олімпійський чемпіон (2012 та 2016 рр.), бронзовий призер Олімпійських ігор (2008 р.), Людмила Чебан, волонтер, заслужений тренер України, а також референт Бюро УГКЦ з питань екології Одеського екзархату отець Дмитро Онуфрик.

На прес-конференції промовці наголосили на важливості водних ресурсів для життя людини та підбили підсумки досягнень держави та екологічних організацій у сфері збереження водних ресурсів, зокрема річки Дністер.

Після конференцій спікери взяли участь у нагородженні переможців екологічного конкурсу «Барви Дністра» – 2016.

Під час нагородження отець Дмитро, у своєму слові до всіх присутніх, розповів, чому Церква займається природоохоронною діяльністю. Він також розказав про служіння Екологічного бюро УГКЦ, яке спрямоване на формування християнської екологічної культури та підвищення екологічної свідомості в українському суспільстві. На завершення церковний еколог подарував переможцям конкурсу освітньо-виховну літературу Бюро УГКЦ з питань екології.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next