АКТУАЛЬНО

В Одесі провели ініціацію Лицарів Колумба

Понеділок, 16 березня 2020, 11:01
14 березня 2020 року в Одесі, при катедральному храмі Святого апостола Андрія Первозванного УГКЦ, відбулася ініціація Лицарів Колумба, в рамках якої було прийнято двох нових братів до ордену на ступінь благодійності, єдності та братерства, а також переведено на третій ступінь усіх братів Ради Лицарів Колумба святого апостола Андрія Первозваного в Одесі.

Ініціація розпочалася Архиєрейською Літургією, яку очолив національний капелан Лицарів Колумба в Україні, екзарх Одеський Михайло Бубній у співслужінні з капеланом одеської Ради святого апостола Андрія о. Русланом Остафієм та сотрудником катедрального храму о. Ігорем Тарасом.

Опісля відбувся обряд посвяти в чоловічу братерську організацію, яку провели національний капелан Лицарів Колумба в Україні владика Михайло Бубній, національний вартовий брат Микола Мостов’як, національний директор у справах програм брат Роман Панівник, національний директор у справах членства брат Левко Довган і великий лицар Ради святого Василія у Києві брат Степан Джус.

У своєму вступному слові брат Микола Мостов’як нагадав усім присутнім про те, для чого служить організація та її члени – це передусім відповідальність за родину, Церкву та Україну, після чого всі брати склали присягу.

По завершенні ініціації до усіх присутніх звернувся владика Михайло. «Маючи сьогодні нових кандидатів, бачимо, як Рада лицарів зростає. Ми звикли говорити про покликання до монашого життя, до священничого життя, а Лицарі Колумба повинні дбати про покликання до лицарства. Треба молитися, щоб активні парафіяни могли довершити свою активність у благодійності», – сказав архиєрей.

Також до лицарів з подячним словом звернувся голова Ради Лицарів Колумба святого апостола Андрія Первозваного, великий Лицар Ігор Пенязєв, який підбив підсумки служіння одеського осередку та презентував подальші плани Ради. Завершилася пам’ятна подія спільним історичним фото та братньою трапезою.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://lytsarikolumba.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next