АКТУАЛЬНО

В Одесі вперше пройде міжнародна зустріч молоді Католицької акції (КА) Чорноморського узбережжя

Середа, 09 жовтня 2019, 11:56
Від 23 до 27 жовтня в Одесі вперше пройде міжнародна зустріч молоді Католицької акції (КА) Чорноморського узбережжя на тему «У дружбі з Христом, у дружбі зі всіма людьми», на яку надихнула післясинодальна промова Папи Франциска CHRISTUS VIVIT.

Захід відбудеться для молоді, а також для відповідальних осіб у Католицькій акції, які активно беруть участь у парафіяльному, єпархіальному чи національному рівнях, разом із душпастирями КA чи молоддю загалом.

Учасниками будуть представники з Румунії, Болгарії, Молдови, Грузії, Туреччини. Україна вже брала участь у таких зустрічах, проте організовує зустріч уперше. Це добра нагода для учасників з УГКЦ взяти участь у таких заходах. Діяльністю Католицької акції та співпрацею зацікавилася також Комісія УГКЦ у справах мирян, а цього разу спільно із Молодіжною комісією та управлінням Одеського екзархату УГКЦ організовується така зустріч.

«Ми сподіваємося, що учасники зустрічі добре знають церковне вчення. Адже вони відповідатимуть на заклик Папи: «Я прошу молодих людей вийти за межі своїх невеликих груп і будувати соціальну дружбу, де всі працюють на загальне благо», – повідомляють організатори.

Довідка:

Католицька акція – це міжнародний рух мирян-католиків, які ставлять собі за мету духовне і моральне відродження секуляризованого суспільства, роботу з дітьми та молоддю у сфері освіти і катехизації, а також роботу з дорослими, об’єднаними в парафіяльні спільноти, у професійні спілки, асоціації та союзи, що діють у суспільстві. Мирянський рух під назвою «Католицька акція в Європі» виник в Італії як відповідь мирян на антирелігійну пропаганду.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next