АКТУАЛЬНО

В Одесі вперше відбулася свята місія

Понеділок, 30 жовтня 2017, 20:50
Надзвичайна подія відбулася в парафії Святого апостола Андрія Первозванного м. Одеси. Уперше на теренах Південної України відбулася свята місія, яку з благословення владики Михаїла провадили місійна група отців редемптористів.
Зображення 1 / 5 Використовуйте клавіші для перегляду

22 жовтня 2017 року при дверях храму парафіяльна громада та отці храму Святого апостола Андрія Первозванного зустрічали місіонарів і передали ключі від храму. Урочисте відкриття святої місії розпочалося під час недільної Літургії.

Особливою нагодою для поглиблення пізнання вічних правд Христової віри стали науки та дискусії, що провадили голова місійної групи о. Василь Ліниця, а також о. Петро Ковальчук та о. Михайло Іваняк й сестри редемптористки Тереза та Наталія.

Щоденно після ранішньої та вечірньої Літургій місіонери виголошували тематичні науки: «Так Бог полюбив світ» (Ів. 3, 16); «Я є Дорога, Правда і Життя…» (Ів. 14, 6); «У мені перебувайте - а я у вас!» (Ів. 15, 4) тощо. У храмі була постійна можливість приступити до Святого Таїнства Покаяння, якою радо скористалися надзвичайно багато вірних. Кожен день приносив щось особливе: були різні науки для дітей, молоді, подружніх пар, жінок і чоловіків.

У вівторок парафіяни мали змогу пройтися Хресною дорогою вулицями міста, де розважали над страстями Ісуса. Наступного дня отці-проповідники відвідали наших поранених військових у госпіталі, підтримали та помолитися за швидке одужання. Увечері, після Божественної Літургії, відбулося відновлення хресних обітів.

П'ятий день місій! Вулична євангелізація, під час якої місіонери роздавали буклети та запрошували взяти участь у місіях, після вечірньої Літургії відбулося відновлення подружніх обітниць. Ну, і звісно, у четвер читаємо Святе Письмо, розважаємо! А ще прославляємо Господа піснями і танцями!

День шостий! Отці редемптористи відвідали військову частину сухопутний військ, де змогли морально підтримати військових та подякувати  їм за служіння. Того ж дня учні 5-8 класів школи №39 почули цікаві науки та із здивуванням слухали спів сестер під гітару. Вечірня спільна молитва закінчилася Молебнем на оздоровлення перед мощами священномученика Миколая Чарнецького та благословенням єлеєм. Ну і звісно зустріч з молоддю та товариська атмосфера поставили крапку в шостому дні місій.

Завершення місій! Під час трьох Божественних Літургій отці місіонери голосили завершальні науки. По закінченні Літургії всі присутні отримали пам’ятний образок на спомин про проведення святої місії в парафії. Відтак відбулося освячення Місійного хреста і встановлення його при дверях храму.

 

Прес-служба Одеського екзархату
www.ugcc.od.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next