АКТУАЛЬНО

В Одесі відбувся екзархальний рівень брейн-рингу на тему «Пізнаємо митрополита Андрея Шептицького»

Вівторок, 27 жовтня 2015, 15:28
24 жовтня в Одесі відбувся екзархальний рівень брейн-рингу на тему «Пізнаємо митрополита Андрея Шептицького».

У грі взяли участь п’ять команд. Змагалися діти віком від 10 до 13 років. В цілому на змаганнях були присутні біля 40 дітей і 20 дорослих.

День розпочався з Архиєрейської Божественної Літургії на парафії Святого Апостола Андрія Первозванного, яку очолив владика Михайло (Бубній). Екзарх звернувся з привітанням та подякою до всіх учасників за їхній ентузіазм та старання.

Після швидкого сніданку учасники перемістилися у конференц-зал одного офісного центру, неподалік від парафії, де відбулася сама гра. Суддями були троє осіб: о. Роман Мірчук, Михайло Іваночко та Альона Снігур, ведучою – с. М. Зарваницька, Чернеча родина Воплоченого Слова. Усі вони розсудливо та об’єктивно провадили змагання.

Час минув швидко, непомітно і весело. Усі гравці були добре обізнані щодо життя митрополита Андрея і склали гідну конкуренцію своїм суперникам.

У досить напруженій боротьбі перемогла команда з парафії Різдва Івана Хрестителя з Кіровограду, яка готувалася під керівництвом с. Миколаї Штокало. Саме ця група представлятиме Одеський екзархат на всеукраїнському рівні брейн-рингу, що відбудеться 14 листопада у Львові.

На друге та третє місця вийшли команди з Одеси, з парафій Святого Апостола Андрія Первозванного та Архистратига Михаїла, яких готували сестри Воплоченого Слова. Добре обізнаними у темі були також й інші дві команди: одна – з Роздільної та Іванівки, їх готували о. Юрій Кашуба та п. Леся Кирик, та зі Скадовська, що приїхали під керівництвом отця-диякона Андрія Карпінця, ВС.

З підсумковим словом до дітей звернувся головний суддя, о. Роман Мірчук. Він розповів їм, як чудесно отримав за заступництвом Митрополита Андрея землю під будівництво церкви, а також кілька цікавих випадків з життя нашого праведника, які мають спонукати нас наслідувати його чесноти.

Після цього було вручення кубку, грамоти та подарунків переможцям, а також подарунків усім учасникам гри.

Смачно пообідавши, діти з великим піднесенням та вдячністю повернулися додому.

Команда зі Скадовська залишилася в Одесі до наступного дня. Діти мали змогу краще пізнати наше місто, його храми та архітектурні пам’ятки.

Дякуємо усім, хто допоміг в організації гри. У першу чергу самим учасникам, що не полінувалися пізнавати досить важкі для дітей з Півдня України реалії життя нашого Митрополита; катехитам, які доклали величезних зусиль щодо підготовки команд; владиці Михайлу, що підтримав організацію духовно та матеріально; іншим спонсорам гри; Катехитичній комісії Києво-Галицького архиєпископства за ідею та центральну організацію.

Прес-служба Одеського екзархату
за матеріалами Катехитичної комісії Одеського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next