АКТУАЛЬНО

У парафії УГКЦ Мадрида хрестили немовлятко, збирали пожертву на «Андріїв гріш», благословляли катехитів, згадували покійного першого капелана

Вівторок, 17 грудня 2013, 11:55
І все це в неділю, 15 грудня, за присутності як значної кількості вірян, так і шанованих гостей.

Цього разу до іспанської столиці завітали: Апостольський екзарх для українських греко-католиків Італії та Іспанії владика Діонісій (Ляхович); заступник голови Патріаршої катехитичної комісії, директор Катехитично-педагогічного інституту УКУ сестра Луїза Цюпа, СНДМ; координатор катехитичних програм роботи з підлітками та молоддю цього ж вишу Назар Дуда; відповідальна за катехитичну роботу в Італії та Іспанії сестра Меланія Сидорик, СНДМ.

Надзвичайно піднесено й урочисто минуло це недільне Богослужіння в парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці. І цьому є логічне пояснення. По-перше, Літургію очолив владика Діонісій. На його змістовне, глибоке та щире слово чекають щоразу буквально всі парафіяни.

По-друге, хрещення крихітного Павлика Коваля, мама котрого є учасницею парафіяльного молодіжного хору. Очевидно, з огляду на це, спів хористок, який супроводжував Літургію, був напрочуд натхненним і мелодійним.

Крім цього, недільна відправ стала значущою для десяти катехиток, які отримали єпископське благословення та напутнє слово від сестри Луїзи на копітку працю. Вони доноситимуть Боже Слово повсюди, де це необхідно: і в храмах, і в суботніх українських школах, і серед родин заробітчан, і серед своїх співмешканців у Мадриді, Алькалі-де-Енарес, Алькорконі та інших населених пунктах.

Уже ввійшло в традицію, що наші парафіяни підтримують щорічний клич УГКЦ для збірки коштів у рамках спільної акції «Андріїв гріш». І ось уже вдев’яте поспіль у ці грудневі дні панахидою поминають першого капелана (адміністратора) парафії отця Ігоря Михаляка, ЧНІ, котрий ще зовсім молодим спочив у Господі.

Калина Любченко,
Мадрид, Іспанія  

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next