АКТУАЛЬНО

У парафіях Кримського екзархату відбулися передріздвяні реколекції

Понеділок, 12 грудня 2016, 13:14
10-11 грудня 2016 року Божого в парафії Святих Володимира і Ольги м. Керч та парафії Покрови Пресвятої Богородиці м. Євпаторія Кримського екзархату відбулися передріздвяні реколекції.

Духовні науки, Святі Таїнства Сповіді та Євхаристії в м. Керч провадив отець Григорій Палига, ЧНІ. За основу для розважань священик вибрав уривок із читання  Євангелія від Луки. «Не бійся, Захарію, тому що молитва твоя почута! Твоя дружина Єлизавета народить тобі сина, і даси йому ім'я Йоан. І буде тобі радість та потіха, і багато хто зрадіє з його народження. Бо він буде великий перед Господом; ні вина, ні п'янкого напою не питиме; і наповниться Духом Святим ще з утроби своєї матері. І наверне він багатьох ізраїльських синів до їхнього Господа Бога; і він йтиме перед Ним у дусі та силі Іллі, щоб навернути серця батьків до дітей, а непокірних - до мудрості праведних, щоби приготувати Господеві досконалий народ». «Сьогодні ви також переживаєте тривогу, бо не маєте постійного священика. Не бійтеся, бо для вас Господь готує щось краще, подібно як для Захарії. Владика шукає отця, щоби погодився сюди приїхати. Але, кажу вам, навіть не єпископ, а Господь подбає про свою церкву», - сказав отець Григорій.

У місті Євпаторії духовні науки провів ієромонах Олексій Горобець-Долматов, ЧСВВ. Основною темою для духовних розважань було людське милосердя як відповідь на Боже милосердя й участь у Ньому за прикладом милосердного самарянина. «Людське милосердя – це плід зрілої віри і власного досвіду Божого милосердя. Без глибокої віри наші добрі вчинки будуть тільки фальшивою ширмою, яка прикриватиме справжній образ нашої душі, будуть спробою робити себе кращими і прикрашати власну не дуже гарну внутрішню реальність», - наголосив реколектант.

Декан Кримський, місіонер Божого Милосердя протоієрей Богдан Костецький подякував отцям душпастирям за цю духовну поживу, що її кримчани отримали під час цих передріздвяних реколекцій, та за опіку вірних, що її забезпечують отці василіани та отці редемптористи, котрі приїхали у ці непрості часи на Кримський півострів і, незважаючи на різні труднощі, не покидають наших вірних. «На жаль, не кожен священик може сьогодні на це погодитися», - з жалем підкреслив протопресвітер Кримський.

Стефанія Дробіняк, Керч-Євпаторія, Крим

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next