АКТУАЛЬНО

У Паризькій єпархії відбувся Собор «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом»

Понеділок, 02 лютого 2015, 13:33
29 січня – 1 лютого 2015 року в монастирі в Шевтоні (Бельгія) відбувся Cобор єпархії Святого Володимира Великого. У Соборі взяли участь близько 50 осіб – була представлена кожна парафія єпархії – священики, монахи і монахині, а також миряни. Очолював роботу Собору владика Борис (Ґудзяк), модераторами були о. Юрій Щурко (Німеччина) та о. Андрій Чировський (США).

Праця над кожним пунктом концепції «Живої парафії» була організована в три етапи: 1) біблійне підґрунтя певного аспекту парафії та ділення практичним досвідом від о. Юрія Щурка; 2) робота в групах – обговорення та висловлювання пропозицій; 3) представлення результатів роботи в групах для всього Собору з метою вироблення резолюції.

В обговореннях багато уваги було присвячено питанню нинішніх обставин життя і діяльності в єпархії: потреба богослужінь (а також катехизації) різними мовами – французькою, голландською, англійською, італійською, німецькою, а не лише українською;  проблеми асиміляції; стосунки в парафії між вірними, що належать до різних міграційних хвиль; виклики перед душпастирями в умовах розпорошеності вірних; катехизація та популяризація читання Святого Письма; функціонування в умовах секуляризованого суспільства тощо.

Невід’ємною складовою Собору була молитва – щоденна Вечірня, Утреня та Літургія. Важливими аспектами заходу були: спілкування, взаємопізнання, постійна присутність та доступність єпископа.

Собор ухвалив резолюцію, котру незабаром буде оприлюднено.

ugcc.fr

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next