АКТУАЛЬНО

У Патріаршому соборі розпочалися великопісні реколекції

П'ятниця, 08 квітня 2016, 11:00
7 квітня 2016 року, на свято Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ в Києві прихожани та духовенство храму розпочали великопісні реколекції.

Цього дня о 18:00 в храмі Благовіщення, що при Патріаршому соборі, звершували Вечірню з Божественною Літургією Івана Золотоустого. Очолив молитву ієромонах о. Назар Михайлюк, ЧНІ, який цього року в Соборі провадитиме реколекції.

Після прочитаного Слова Божого адміністратор парафії о. Ніканор Лоїк, студит, представив отця-реколектанта та просив його поділитися своїми роздумами про дари, якими Бог обдарував кожну людину. «Щоб ми зрозуміли свою роль у створеному Богом світі і збагнули, що Він добрий, маємо час реколекцій. Великий піст - це час особливої застанови. Сьогодні ми запросили до нас о. Назарія, щоб своїми думками спрямував нас до того, що істотне. Дякуємо вам, отче, за те, що погодилися голосити нам спасенне слово», - зазначив о. Ніканор.

Опісля реколектант розпочав першу духовну науку. Священик зауважив, що кожного дня людина здобуває певний досвід у духовному житті. Так і реколекції, за його словами, потрібні людині для того, щоб вона могла збагатити свою колекцію духовних скарбів. Цей час потрібний для того, щоб дати відповідь на запитання: ким ми насправді є перед Богом?

Розважаючи над сьогоднішнім празником, отець-реколектант розповів, що у свято Благовіщення роздумуємо над скромним початком надзвичайно великого дійства. За його словами, Пресвята Богородиця є для нас прикладом того, якими ми повинні бути в житті – тихими та покірними. «Саме в такий спосіб зможемо побачити добро серед усього, що чуємо та бачимо в сучасному суспільстві», - наголошував священик.

Завершуючи науку, ієромонах побажав, щоб ці реколекції перемінили серця та зробили нас кращими людьми. По завершенні Божественної Літургії реколектант окропив присутніх свяченою водою.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next