АКТУАЛЬНО

У Криму провели відпуст біля мощів святого Климента, Папи Римського

П'ятниця, 09 грудня 2016, 12:26
У четвер, 8 грудня 2016 року Божого, у Свято-Троїцькому храмі м. Ялта (смт Відрадне) відбувся відпуст біля мощів свщмч Климента, Папи Римського.

Святкове Богослужіння очолив декан Кримський, настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці м. Євпаторії протоієрей Богдан Костецький, з яким співслужив місцевий священик о. Григорій Палига,ЧНІ.

Після проповіді, яку виголосив о. Богдан, у сугубій єктенії священики та віряни молилися за фундаторів та будівничих цього храму - родину Токач, а також за розвиток Кримського екзархату.

Церкву Пресвятої Трійці було збудовано зусиллями родини Петра та Оксани Токачів, котрі, перейнявшись проблемами ялтинських греко-католиків, використали приватну земельну ділянку для того, щоби власним коштом побудувати на ній храм у подарунок вірянам. На сьогодні цей храм є паломницьким місцем у Кримському екзархаті.

Отець-декан Богдан Костецький у своєму заключному слові подякував о. Григорію за запрошення на відпуст і передав усім присутнім привітання та архиєрейське благословення владики Михайла (Бубнія), адміністратора Кримського. «Сьогодні наш єпископ у духовний спосіб єднається з нами в молитві, пам'ятає про нас й уділяє нам благословення, яке має велику силу для всіх добрих починань», – сказав священик.

Відтак настоятель храму о. Григорій Палига, ЧНІ, подякував отцеві Богданові  та  присутнім за участь у відпусті та побажав усім міцності духовної та тілесної сили.

Тішить і те, що прикластися до святих мощів священномученика  Кримського Климента цього дня прийшли також і вірні та духовенство римо-католицької парафії на чолі з єпископом Яцеком Пилем.

На завершення відпусту на все побережжя Ялти було чути храмовий дзвін на честь св. Климента, а  в ролі дзвонаря себе спробував о. Богдан Костецький.

Олександр Шведов 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next