АКТУАЛЬНО

У Португалії говорили про сучасні виклики для католицьких шкіл

Середа, 11 березня 2015, 16:45
6-7 березня 2015 у м. Порто (Португалія) відбулася зустріч Генеральної асамблеї Європейського комітету католицької освіти, у роботі якої взяли участь представники 21 країни Європи, зокрема - голова Комісії у справах освіти та виховання УГКЦ с. Христофора Буштин, СНДМ. Про це повідомили в Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання.

Учасники Секретаріату католицьких шкіл Португалії  розповіли про виклики і труднощі, з якими зіштовхуються католицькі школи в Португалії: фінансування, формація вчителів, побудова ширшої навчально-виховної спільноти, міжрелігійний і міжкультурний діалог та ін.

Від секретаріату Комітету було представлено кращі зібрані практики міжкультурного діалогу католицьких шкіл європейських країн у відповідь на документ  Конгрегації католицької освіти "Виховувати до міжкультурного діалогу у католицькій школі (2013)". Учасники відзначили, що потреба розуміння інших культур і релігій, повага до них є важливим викликом мирного співжиття, який характеризує сучасний світ.

Повідомляємо, що 18–21 листопада 2015 року в Римі пройде Міжнародний конгрес, присвячений 50-річчю Декларації про християнське виховання ІІ Ватиканського собору. У роботі Конгресу передбачено обговорення сучасних викликів християнського виховання в сучасному світі.

Європейські колеги висловили солідарність і молитовну підтримку Україні з приводу страждання тих, хто терпить через військові дії на Донеччині та Луганщині. 

Департамент інформації УГКЦ

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next